GALERIE FOTO: Memorialul „Ion Viorel”, festival de rugby juvenil la Focșani!

1
2326


Despre profesorul și antrenorul de rugby Viorel Ion au fost spuse, în cei trei ani de la trecerea la cele veșnice în urma unei lungi și grele suferințe, vorbe alese, toate meritate de cel care a fost un mare promotor al acestui sport, poate, cel mai important – prin realizări, din România. A format rugbiști, a construit caractere, a pregătit pentru viață multe generații de tineri sportivi, a dat rugbiului mare foarte mulți jucători de mare valoare – și în acest moment în naționala de seniori a României sunt trei foști elevi ai săi: Andrei Gorcioaia, Ionel Badiu și Marius Antonescu. A fost campion național și multimedaliat cu echipele pe care le-a pregătit, a fost medaliat cu aur european cu echipa de tineret a României.
Trecerea prin Focșani, care i-a devenit casă și loc de împlinire, a bucureșteanului Viorel Ion a lăsat urme prea adânci în sportul vrâncean pentru a putea fi acoperite de uitare. Federația Română de Rugby, Liceul cu Program Sportiv Focșani, omul de afaceri Victor Istrate, vechi și statornic prieten și colaborator al lui Viorel Ion, foștii colegi și elevi, constituiți în echipa de veteran RC Fiii Vrâncioaiei, alți sponsori, au organizat în memoria sa o splendidă competiție de rugby în 7 cu participarea a 11 echipe din țară. S-a întâmplat duminică, 13 august, pe stadionul Tineretului care a fost vreme de patru ceasuri plin cu rugbiști juniori, băieți și fete, care au povestit prin joc despre ce înseamnă rugbiul, căruia i s-a dedicat până în ultimele sale clipe Viorel Ion.
Au venit la Focșani echipele Cleopatra Mamaia, CSS Tecuci, CSS Bîrlad, Stejarul Buzău, Metrorex București, CSM Suceava – fete, Palatul Copiilor și elevilor Ilfov, CS Parohial Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt – cu echipe de băieți și fete, alături de care s-au aflat juniorii LPS Focșani. Toate, conduse de foști prieteni și colaboratori ai lui Viorel Ion, care au fost de numeroase ori pe stadionul Tineretului pentru meciuri de campionat ori turnee finale de juniori! 
A fost un adevărat festival de rugby juvenil, a cărui lovitură de începere a fost dată de doamna Anca Dumitrașcu Ion, soția lui Viorel Ion și la capătul căruia toate echipele au fost premiate cu cupe, tricouri, medalii, diplome și mingi de rugby. Iar Federația Română de Rugby a oferit doamnei Anca Dumitrașcu Ion o plachetă specială în memoria lui Viorel Ion.   
Cum a fost duminică, 13 august pe stadionul Tineretului din Focșani vă puteți face o părere din grupajul foto ce însoțește acest articol de presă pe www.monitorulvn.ro!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here