Tânăr condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri

0
1939


Un tânăr a fost condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri, dar rămâne sub control judiciar. Decizia Tribunalului Vrancea nu este definitivă. „(…) condamnă pe inculpatul S(…) Andrei Angel, la 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. (…) condamnă pe același inculpat la 2 (două) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu. (…) condamnă pe același inculpat la 4 (patru) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. (…) contopește pedepsele principale și complementare aplicate inculpatului si dispune ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 1 an și 4 luni închisoare sporită cu o treime din cuantumul celorlalte pedepse, respectiv cu 2 luni închisoare, și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 1 an și 6 luni închisoare și pedeapsă complementară 2 ani interzicerea exercitării drepturilor (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, este decizia instanței de judecată.
Tânărul trebuie să respecte o serie de măsuri impuse de instanța de judecată, altfel ar putea ajunge după gratii. „(…) atrage atenția inculpatului (…) cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. (…) obligă pe inculpat să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. (…) obligă pe inculpat, ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informații si documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. (…) obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 zile, la una din cele două instituții menționate în baza de date afișată de Direcția Națională de Probațiune, respectiv Primăria mun. Focșani- Căminul de persoane vârstnice ori Primăria mun. Focșani- Cantina de ajutor social, în măsura în care starea de sănătate îi va permite. (…) menține măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de inculpat. (…) dispune confiscarea de la inculpat a următoarelor bunuri: două grindere, un bidon de plastic cu nutrienți și o instalație improvizată pentru cultivat plante compusă din două prelungitoare, 4 becuri, un temporizator și 5 ventilatoare mici. Menține măsura sechestrului asigurător instituită asupra bunurilor confiscate prin ordonanțele procurorului (…) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru Ministerul Public și inculpat. Pronunțată în ședință publică, azi, 11.08.2017”, este decizia Tribunalului Vrancea.
Andrei Angel S. a fost reținut pe 9 mai, după ce polițiștii de la Crimă Organizată, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au efectuat 4 percheziții în Focșani și Suraia într-un
dosar de trafic și consum ilicit de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Într-una din locațiile vizate, în Focșani, oamenii legii au găsit o cultură indoor de canabis în diferite stadii de dezvoltare, resturi vegetale de canabis și două grindere. La audieri, la sediul poliției au fost aduse mai multe persoane, mai exact cinci, dar a fost luată măsura reținerii doar în cazul uneia dintre acestea, respectiv Andrei Angel S., care ulterior a fost pusă sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here