Percheziție vineri, în Focșani: Șapte persoane duse la audieri, peste 80 de mii de țigarete ridicate de polițiști

2
1417


Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Vrancea, au desfășurat în cursul dimineții de joi trei percheziții domiciliare în municipiul Focșani, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă. La acțiune au participat efective din cadrul Poliției Municipiului Focșani și efective din cadrul Serviciului de acțiuni Speciale.
Potrivit reprezentanților Biroului de Presă al IPJ Vrancea, au fost ridicate 81.840 de țigarete în vederea continuării cercetărilor, iar șapte persoane au fost duse la audieri. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

2 COMENTARII

  1. Zi de zi piata este plina de tigani/ mai ales tiganci care te abordeaza cu scarbosul,, tagari,tagari” si atat de rar
    ,, sunt deranjati ” chiar edaca masina politiei este parcata in spatiul amenajat in imediata apropiere… Ce sa mai credem -praf in ochii ,,prostilor”! Nimic nu se va schimba!Noi ramanem tot ca ,,prostii”,iar ei cu traficul,si spartul semintelor pa la colturi…………………Pana caaaaaand?

  2. Stimate domn/doamna, am sa-mi permit sa va raspund personal la aceasta intrebare. Pana cand legiuitorul nu va pedepsi mai aspru astfel de activitati ilicite. Din ce motiv? Traficul de tigari aduce prejudicii mari statului si in acelasi timp profituri la fel de mari traficantilor. Prinderea traficantilor este destul de grea. Si totusi in multe cazuri s-a reusit prinderea si probarea activitatii infractionale. Practica a demonstrat ca in retelele de traficanti uneori sunt cooptate si persoane care de fapt ar trebui sa lupte impotriva acestui gen de infractiuni si aici ma refer strict la cei de la punctele de frontiera. Vad ca va deranjeaza tigancile care comercializeaza pachete de tigari. Va dau dreptate dar politistii de nenumarate ori le-au depistat insa legea sanctioneaza bland astfel de fapte. Parerea mea este ca ar trebui tinuta o evidenta clara a celor depistati si la a treia fapta sa li se intocmeasca dosare penale, adica fapta sa fie considerata infractiune. Evident ca nimeni nu sustine ca pedeapsa sa fie aspra. La prima infractiune se poate da o pedeapsa cu suspendarea executarii, la a doilea dosar 6luni- 1 an, si progresiv mai mult, functie de numarul faptelor. Dar asta presupune sa vrea si legiuitorul. Daca se doreste reducerea fenomenului trebuie sa cautam si in alta parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here