Ce NU ai voie să faci în Crângul Petrești. Regulamentul de funcționare, aprobat de Consiliul Județean

15
5755


Consiliul Județean Vrancea a aprobat Regulamentul de funcționare a Ariei naturale de interes local Crâng Petrești. Prin acest regulament, vrâncenii care merg în Crângul Petrești vor ști ce nu au voie să facă în aria protejată Crângul Petrești. Astfel, pe terenurile care fac parte din fondul forestier național inclus în aria naturală protejată se execută numai activități silvice prevăzute în amenajamentele silvice, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind zonarea funcțională a pădurilor și a ariei naturale protejate. În cazul producerii fenomenelor de forță majoră (incendii, calamități naturale s.a.), instituțiile abilitate intervin pentru eliminarea sau limitarea efectelor acestor fenomene conform prevederilor legale, cu obligativitatea înștiințării de urgență a administratorului ariei naturale protejate.
    Colectarea de specii de floră și faună se poate face numai cu acordul scris al administratorului Crâng Petrești. Este interzisă capturarea fără drept a oricăror specii din cadrul faunei sălbatice, distrugerea cuiburilor păsărilor protejate este interzisă; recoltarea solului este interzisă pe întreaga suprafață a ariei naturale protejate. Organizarea oricăror tipuri de activități culturale, artistice, științifice, sportive, etc se vor face doar cu acordul prealabil al Consiliului Județean Vrancea. De asemenea, pe raza ariei naturale protejate nu este permis accesul animalelor domestice, cu exceptia animalelor de companie. Camparea pe suprafața ariei naturale protejate este strict interzisă. Tot la capitolul interdicții intră și aprinderea focului pe suprafața ariei naturale protejate, abandonarea deșeurilor de orice fel pe teritoriul ariei naturale  protejate. Totodată, circulația mijloacelor de transport în comun și a altor vehicule în interiorul ariei protejate ( DC 144) este permisă  doar cu aprobarea Consiliului Județean Vrancea, iar circulația bicicletelor este permisă numai pe trasee special amenajate și delimitate. Este interzis accesul motocicletelor, motoretelor și ATV-urilor în aria protejată. Distrugerea sau degradarea mobilierului urban, construcțiilor, panourilor informative și indicatoarelor, a plăcilor, stâlpilor sau a semnelor de marcaj ale ariei protejate este strict interzisă.
    Încălcarea dispozițiilor regulamentului atrage, după caz, răspunderea disciplinară, contravențională, penală, materială sau civilă, conform legislației în vigoare, în urma aplicării sancțiunilor corespunzătoare de către organele abilitate (Poliția Locala, Poliția Națională, Jandarmeria). De asemenea, personalul de pază al obiectivului va legitima și imobiliza persoanele fizice care încalcă prevederile prezentului Regulament și va sesiza organele abilitate să aplice sancțiunile corespunzătoare.

„Trebuie să facem un set de reguli, sunt foarte mulți cetățeni certați cu legea”

    Vă reamintim că președintele Consiliul Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inaugurat, la sfârșitul lunii iunie, proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. „Singura mea preocupare o reprezintă modul în care va fi utilizată aria protejată Crângul Petrești pentru că așa cum bine știți va trebui să facem un set de reguli pentru că, din nefericire, sunt foarte mulți cetățeni certați cu legea care în continuare aruncă gunoi, fac mizerie, rup și distrug componente ale mobilierului urban. Mai sunt și cei care nu înțeleg și își parchează mașinile pe pistele de bicicletă ca și cum ar fi proprietatea lor personală. Deci acestea sunt lucruri care ne preocupă și sperăm ca în baza unui set de reguli și a unor instituții care să se ocupe de respectarea acestor reguli să facem ceea ce trebuie făcut. Cetățenii municipiului Focșani și ai județului Vrancea merită să aibă o arie naturală în care se pot relaxa la sfârșitul unei zile de muncă, părinții și bunicii să-și aducă nepoții la plimbare, cu bicicletele, să facă mișcare”, a precizat Marian Oprișan.
    Proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2: „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice”. Proiectul a prevăzut: construirea unui circuit destinat traficului pietonal și cu bicicleta în zona Focșani – Crângul Petrești, pe o distanță de 5,8 km, prin crearea de piste pentru biciclete și trotuare folosite pentru practicarea sporturilor în aer liber; Amenajarea Crângului Petrești prin crearea de alei interioare, spații pentru promenadă, spații de odihnă și observație; Dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban (coșuri de gunoi, împrejmuire etc); Dotarea Crângului Petrești cu echipamente pentru supraveghere în vederea creșterii siguranței turiștilor; Crearea și reabilitarea infrastructurii de utilități atât în Crâng, cât și de-a lungul căii de acces dinspre municipiul Focșani.
    În urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate:
480 500 mp de spațiu verde amenajat; DC 144 ce străbate Crângul Petrești, cu o lungime de 1.235,00 ml a fost reabilitat; au fost construite 208 locuri de parcare; au fost construiți 6.500 metri liniari de piste pentru biciclete și jogging, 7.300 metri liniari de trotuare, 4700 metri liniari de alei interioare; un centru de informare științifică: mai multe grupuri sanitare. A fost dotat cu mobilier urban și sistem de supraveghere video întregul perimetru amenajat. Totodată, au fost create cinci locuri de muncă permanente – 1 administrator al Crângului Petrești și 4 angajați responsabili de salubritate și pază. Valoarea totală a proiectului este de 21 228 419,25 lei.

15 COMENTARII

 1. Saptamana viitoare asteptam un articol in care sa ni se spuna ce avem voie sa facem in aceasta arie naturala superprotejata. Doar asa politia locala sau mai stiu eu cine nu ne va cheli de bani. In acest parc intri liber si poti iesi incatusat. Libertatea bine reglementata este dictatura curata.

 2. @”orion”; Stimabile, tocmai am postat pe blogul ulisegrosu.blogspot.com „eseul””PASTRAND PROPORTIILE, FURTUL CATELULUI BOBITA DE CATRE ANGAJATII PRIMARIEI FOCSANI, ECHIVALEAZA CU ATENTATUL DE LA SARAJEVO”, pe care imi permit sa ti-l recomand sa-l citesti. Eu ti-am spus cu ceva timp in urma despre superitatea PRINCIPIILOR codului de actiune „RUPERE de UTERE” sub care actionez de peste 10 ani, fata de PRINCIPIILE predate la Academia Mihai Vireazu, dar cand aceste PRINCIPII devin complementare, „Sistemul din Provincia Europeana Vrancea”, incepe sa scartie din toate incheietrurile. Acest aspect nu face decat sa INFIRME teoria ca acest SISTEM ar functiona ca un „ceas elvetian”. O mostra a acestei COMPLEMENTARITATI, este pentru cine stie sa citeasca, „eseul” „AMATORISMUL SAU TICALOSENIA „LIBERALILOR” MANOLE MERCHEA SI DUMITRU DILA”, postat in data de 02.08.2017, pe blogul ulisegrosu.blogspot.com. Daca asa cum am precizat in „eseul” „PASTRAND PROPORTIILE, FURTUL CATELULUI BOBITA DE CATRE ANGAJATII PRIMARIEI FOCSANI, ECHIVALEAZA CU ATENTATUL DE LA SARAJEVO”, premonitia mea in ceea ce priveste „Magarul Troian de Tara Vrancei” s-a CONFIRMAT INTOCMAI, cred ca si PREMONITIA mea in calitate de „ADEVARATA Mama Omida mioritica de Tara Vrancei” in legatura ca faptul ca in curand dl. presedinte Marian Oprisan va fi scos TAP ISPASITOR pentru DEZASTRUL ECONOMIC din Tara Vrancei, se va confirma. Daca Primul Razboi Mondial nu a reusit sa DISTRUGA Chimica Marasesti, unde o mare parte dintre actiunile acestei fabrici apartineau industriasului Ulise Negropontes, „DEMOCRATIA ORIGINALA” din Provincia Europeana Vrancea a RAS de pe suprafata pamantului Chimica Marasesti, facand din orasul Marasesti un POL al SARACIEI din Romania. Daca la PRADUIALA au fost buni ANALFABETII postdecembristi cu diplome universitare, atunci cand se dosreste sa se contruiasca ceva temeinic, ANALFABETII postdecembristi cu diplome universitare dau RATEURI. Asa cum am aratat si in „eseul” pe care l-am postat azi pe blogul ulisegrosu.blogspot.com, AMATORISMUL demonstrat de primarul Cristi Misaila il va pune la grea incercare pe presedintele Marian Oprisan. De altfel, tu ti-ai spus parerea in legatura cu AMATORISMUL primarului Cristi Misaila, prin intermediul acestei rubrici, cu mult timp in urma.

 3. DACA AVETI EDUCATIA MORALA [ETICA] SI ECHITABILA IESIti CUM Ati INTRAT,DACA NU SUPORTATI CONSECINTELE.NIMENI NU ESTE mai presus de lege sau PROPRIETAR Acesta este doar cel prea inalt Ceresc , ZIDITORUL, Toti suntem ADMINISTRATORI [S A AVEM GRIJA DE APROAPELE CA DE NOI INSI-NE ,Ce tie nu iti place altuia nu ii face] Comentatorii de mai sus se pare ca ce nu au putut face in activitatea profesionala cer la altii care tot fac ceva ptr societatea lumii acesteia. HARTUIREA SE PEDEPSESTE D=LOR ???OARE CE V-O FI PLACUT DIN CE A FACUT APROAPELE???

 4. E bine ca este si un regulament. Dar astazi am constatat ca pe un trotuar au aparut crapaturi, ca un stalp de iluminat de pe partea sudica s-a inclinat sa cada, ca boilere de apa calda nu functioneaza, ca buruienile pe aleele laterale au inceput sa creasca, s.a.

  Este adevarat ca unele persoane la toalete se comporta jalnic.

  In ritmul acesta intr-un an se ruineaza.

  Este necesar sa existe niste locuri unde sa fie la vanzare apa, sucuri, inghetata, pentru ca acele pompe de apa nu functioneaza.

  Putem spune ca am realizat o zona de agrement ceva asemanator ca in occident.

 5. Pentru Focsani cand se va face un regulament? A ajuns un oras plin de gunoaie, pungi, sticle de plastic si mucuri de ?ig?ri. Se poate ca politia comunitar? sa fac? ordine in acest sens?

 6. Mda, asa este, nea Ulise si-a ratat cariera, el le stie pe toate, dar este ajutat mult si de prietenii lui imaginari:elefantul, magarul, cocosul aducator de fericire si muulti altii!! Se inspira f. mult de la postacul orion, care nu demult, acesta ii transmitea ca isi face cruce cand il vede pe Ulise.

 7. @”ALUPIGUS” si „Adytza”; Puisorilor, eu nu stiu asa de multe cum credeti voi, insa in mod sigur nu am trecut prin scoala ca gasca prin apa. Numai pentru faptul ca voi sunteti OLIGO, aveti impresia ca as sti foarte multe.

 8. @”Adytza”; Mai parazitule care traiesti din pensia lui taica-tu, eu ti-am mai spus ca nu meriti sa-ti ofer nici macar cadoul pe care postacul „orion” mi-a propus, sa-l ofer postacilor OLIGO. Tu esti atat de OLIGO, incat nu merita sa stric orzul pe gaste. Noapte buna OLIGO-Adytza, deoarece a fost ultima data cand te-am bagat in seama.

 9. @Ulise, mai cufuritule nu mai manca tu kkt, cum ca eu as trai din pensia lui tata! Esti prost informt papaciocule, documenteaza-te mai bine, dar ce sa discut eu cu un cufurit din categoria schizo?

 10. @”Doreld” si „popa Pomohaci”; Iubite postac, „piscot-cameleon”, faptul ca te-ai bagat la aceeasi CLOACA cu „Adytza” si „cetatean”, parasind comentarita de la articolul in care se face vorbire despre retrimiterea „Megadosarului” cu furtul de energie electrica la parchet, ar putea spune multe, dar nu am timp de desfacut „firul in patru”. Comentad la ora 09;02 si la ora 13;12, presupun ca ai facut postari, inainte si dupa ce a venit sefa ta autodeclarata, respectiv d-na senator Sorina Placinta, de la slujba tinuta in biserica pe care a constrit-o, in amintirea celor intamplate in urma cu 7 ani. Comentariile tale ma obliga sa-l citez pe postacul „Mengele” care ti-a dat o replica „MESERIASA” cand ai folosit pseudonimul „mai Ulise”. Citez: -„Mengele”, postat pe 24.07.2017, la 10;27 , „Este pacat ca acest „mai ulise” presupus „NORMAL” al planetei ii creste gradul de intoleranta fata de comentatorul ULISE GROSU. Acesta si tovarasii lui continua sa fie setati pe negativ, iar din cauza starilor negative au ales sa fie dominati de haus si se implica atat de mult in starea de sanatate a omului ULISE de parca insusi viata lor ar depinde de asta. La tine ca si la tovarasii tai discernamantul nu pare a fi alterat, ci doar capacitatea de decizie, lucruri despre care specialistii sustin ca se intampla in episoadele depresive”.-

 11. Ulise, du-te la bobitza , si du-i ceva de mancare papaciocule, se tot uita saracutul prin gard , sa vina stapanul sa- l recunoasca dar nimik. Vino ba Ulise la adapost, da semnatura pt. Bobitza ca raspunzi de eventualele agresiuni si poti sa-l ei acasa fara probleme!! Aaasa dar nu-ti place sa fii tras la raspundere de eventualele agresiuni ale potaii!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here