CSM Focșani 2007 este în turul al doilea al Cupei României! Focșănenii au câștigat cu 4-1 (2-0) meciul cu Viitorul Ianca!

0
644


Formații
CSM Focșani 2007: Lazăr – Săpunaru, Beșa, Parlac, Mihai – Lupu, Dorinel Popa, Chivu, Manu – Pasăre, Remus Popa. Au mai jucat Zaharia, Budeanu, Duca. Au mai fost înscriși pe foaia de joc Apenciucesei, Mitală, Dediu, Panaite.

Viitorul Ianca: Sîrbu – Coniceanu, Iacob, Burlacu, Zăgan, Irimia, Cazan, Dobrin, Ioniță, Smeu, Bratosin. Rezerve: Chițu, Moisoiu, Percu, Niculai, Conciu, Pisică, Crăciun.

În primul tur al fazei naționale a Cupei României la fotbal, miercuri, 9 august, CSM Focșani 2007 a jucat cu Viitorul Ianca, în deplasare. Pentru oaspeți era prima partidă oficială disputată din postura de promovați în Liga a III-a și era foarte important să arate că sunt peste nivelul unei formații de județ, fie ea și câștigătoarea Cupei în Județul Brăila. De aceea, antrenorii focșăneni Vasile Burgă și Adrian Toma au trimis în teren cel mai bun prim 11 pe care îl puteau alinia la momentul meciului, în condițiile în care aveau nerefăcuți câțiva jucători ce ar fi putut fi luați în calcul pentru a fi titulari.
Întâlnirea a fost la discreția focșănenilor, care au câștigat cu 4-1 (2-0). Într-o primă repriză în care gazdele nu au creat, practic, nici un pericol poarta Focșaniului, oaspeții au început cu un gol rapid, înscris în minutul 5 de Ștefan Lupu, la capătul unei combinații rapide. În minutul 21, după un contraatac, Remus Popa i-a pus cu capul mingea pentru gol lui Ionuț Manu și stângaciul din linia de mijloc a CSM Focșani 2007 a făcut 2-0. După acest scor, ar mai fi putut marca Dorinel Popa, Manu, Remus Popa, Lupu, Pasăre! Nu au făcut-o și la pauză a rămas scorul fixat în minutul 21!

Repriza a doua a început cu focșănenii la conducerea jocului, dar o fază din minutul 55 i-a surprins nepregătiți în zona centrală a apărării, iar Iacob i-a taxat, înscriind pentru 1-2! Minutul 65 putea fi al egalării, însă Lazăr s-a opus excepțional în două rânduri: mai întâi a respins în corner de la rădăcina barei, iar în faza imediat următoare, după corner, a boxat până la jumătatea terenului mingea care se ducea sub bara porții sale. A fost tot ce au putut gazdele, pentru că în minutul 72 Ionuț Manu a intrat din dreapta spre centru de unde a trimis în gol pentru 3-1, fază repetată în minutul 83, cel al golului al patrulea al CSM Focșani 2007 și al treilea al lui Ionuț Manu! Ceva mai devreme, în minutul 75, mingea șutată de Cosmin Pasăre a șters bara, iar în minutul 89 Claudiu Mihai a lovit în plin cu mingea bara porții brăilenilor.
CSM Focșani a câștigat cu limpezime în urma obișnuitului joc de combinații rapide, schimbări de direcție și acțiuni încheiate cu șut la poartă!
În ziua de 23 august, de la ora 17.30, va fi următoarea etapă a Cupei României, la care vor lua parte câștigătoarele din prima etapă, cărora li se vor adăuga formațiile de Liga a III-a care nu au jucat miercuri, 9 august.
Sâmbătă, 12 august, de la ora 11.00, oră care ar putea fi coborâtă la 10.00 din cauza căldurii, CSM Focșani 2007 va juca pe Milcovul un meci amical cu Sportul Chiscani, din Liga a III-a, iar o altă echipă a Focșaniului va întâlni în deplasare Metalul Buzău.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here