În doar 10 zile de la demararea campaniei de strângere de fonduri pentru prima plajă din Europa dedicată persoanelor cu dizabilități, care va fi amenajată pe plaja din Constanța (Faleză Nord), s-au strâns 15% din bugetul total de 100.000 de Euro. În campania de strângere de fonduri s-a alăturat și Asociația „Salvează o inimă”, iar persoanele interesate pot susține proiectul pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/proiectul-beach-happiness/.
Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre de Agenția de relații publice Plus Communication, parcul terapeutic, întins pe 22.000 de metri pătrați de plajă, va cuprinde două zone de șezlonguri (100 de locuri), două zone de cearșafuri (1.000 de locuri), rampe de acces speciale pentru persoanele cu dizabilități, o scenă pentru evenimente, o grădină senzorială de relaxare, un punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, un spațiu de terapie canină, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor.
„De când am lansat proiectul, am primit sute de telefoane și e-mail-uri de la familii care au persoane cu dizabilități în grijă, și s-au arătat extrem de încântați de faptul că, în sfârșit, cineva se gândește la ei. Îmbucurător este faptul că, în doar 10 zile, am reușit să strângem 15% din valoarea totală a proiectului, iar perspectivele sunt pozitive. Am toată convingerea că vom reuși să strângem, în timp util, cu aportul oamenilor minunați din țara aceasta, toată suma necesară, astfel încât vara anului 2018 să ne găsească pe prima plajă din Europa dedicată persoanelor cu handicap. Reamintim de fiecare dată că, în România, aproximativ 1 milion de oameni au o dizabilitate, iar nevoia unui parc terapeutic dedicat lor este imperios necesară”, transmit organizatorii proiectului.
Parcul terapeutic va fi, în realitate, un centru terapeutic extins direct pe plajă, unde vor putea fi oferite gratuit familiilor venite la mare activități care au ca scop principal îmbunătățirea motricității generale și a abilităților de comunicare. Organizatorii proiectului estimează că în vara anului următor, atunci când proiectul va fi gata, peste 100.000 de persoane vor beneficia de această zonă specială, iar în funcție de evenimentele cultural-artistice, care vor fi organizate pe timpul serii, numărul se poate chiar dubla.