Fotbal, juniori B – LPS Focșani, zece jocuri până la elită!

1
809


Fotbaliștii juniori A ai Liceului cu Program Sportiv Focșani vor începe ediția de campionat 2017-2018 la 19 august. Până atunci, antrenorul Alin Samoilă-Sava și jucătorii pe care îi pregătește mai au de făcut reglajul fin al mecanismului pe care l-au pus în funcțiune în perioada trecută de la 10 iulie, de când au început antrenamentele!
Focșănenii au aflat, marți seara, care va fi componența seriei de campionat din care vor face parte: Suporter Galați, Oțelul Galați, Dunărea Galați, Concordia Chiajna, Dacia Unirea Brăila și LPS Focșani! Față de campionatul trecut, nu mai sunt buzoienii și râmnicenii, dar a venit Concordia Chiajna. Este o serie în care focșănenii pot obține foarte mult! Ar fi putut fi foarte sus și la sfârșitul primăverii trecute, când s-a încheiat întrecerea 2016-2017, dar câteva greșeli neforțate i-au privat de punctele cu care ar fi câștigat seria.

Pregătiți pentru elită!

De această dată, echipa Focșaniului pare pregătită să se bată pentru a încheia pe primul loc cele zece etape ale turului și returului și să promoveze în grupa de elită, unde să continue până la terminarea campionatului.
Ce argument are pentru această? Înainte de toate, este calitatea jucătorilor din lot! Apoi, este jocul etalat în cele 11 jocuri de pregătire din luna de zile care a trecut de la reunire și rezultatele obținute!
Mai întâi, rezultatele! 3-0, în deplasare și 4-1, pe Milcovul, cu LPS Buzău, 2-4, pe Milcovul, cu campioana, Sporting Vaslui. Au urmat partidele de la Brașov Cup, din timpul cantonamentului început la 31 iulie, la Poiană: joi, 3 august, 3-0, cu Celta Vigo Brașov – goluri, Radu, Milea, Călin; vineri, 4 august, 0-2 cu Petrolul Ploiești, locul 5 la Elită, „joc foarte bun”, așa cum aprecia profesorul Alin Samoilă-Sava, 2-3 cu LPS Piatra Neamț, goluri, Milea și Paizan, în aceeași zi; sâmbătă, pentru locurile 1-4, 1-3, cu Miercurea Ciuc, gol, Lăudatu, iar pentru locurile 5-6, 1-1 cu Proteam București, gol, Lăudatu, dar 5-4 după lovituri de departajare. Tot pentru locurile 5-6, 3-3 cu Celta Vigo Brașov, goluri, Mustață, Neagu și Dascălu, și victorie cu 3-2 după lovituri de departajare.
Bonus, pe lângă jocurile din turneu: echipa a fost invitată de fostul mare internațional Adrian Ilie, la vila proprie, unde au fost făcute o fotografie de grup și demonstrație de driblinguri cu participarea gazdei și a jucătorilor focșăneni!
În afară de locul al cincilea în turneu obținut de echipă, LPS Focșani a dat și cel mai bun portar al Brașov Cup: Robert Vrînceanu! „Echipa este pregătită pentru campionat! Suferim, încă la relațiile de joc, dar mai avem timp să le armonizăm prin jocuri până la începerea campionatului. Avem o echipă frumoasă. Sperăm să obținem calificarea în grupa de elită!”, mi-a spus, ieri, înainte de plecare a la Brăila, pentru amicalul cu Dunărea Unirea, profesorul Alin Samoilă-Sava.
Vineri, 11 august, LPS Focșani juniori A va juca pe sintetic, la Galați, un nou amical, cu Dunărea.

Lot echilibrat, cu jucători ce pot îndeplini obiectivul!

Lotul LPS Focșani pentru viitorul campionat: portari, Vrînceanu – de marți, 8 august în probe la Academia de fotbal a FCSB, acolo unde se află fostul portar al focșănenilor, Glavana, Stoian și jucătorii de câmp Gurău, Dima, Iacob, Sandu, Cuciuc, Milea, Paizan, Lăudatu, Chiriac, Mustață, Munteanu, Negoiță, Vărzaru, Lazăr, Dinu, Păltinuș, Marinică, Neagu, Călin, Dascălu, Neagu, Mocanu, Dumitru, Măciucă, Burlacu, Stoica, Lambru, Dobrescu.
Este un lot echilibrat, cu jucători ce pot lucra pentru îndeplinirea obiectivului propus!                        

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here