O absolventă a Colegiului Unirea din Focșani a intrat prima la Facultatea de Medicină din Tg Mureș

12
6246


În urma examenului de admitere din sesiunea iulie 2017, Marina-Raluca Baciu a reușit să intre cu prima medie la Facultatea de Medicină, programul de studiu Medicină, linia română, obținând 9,64. Marina-Raluca Baciu este din Focșani și a studiat la Colegiul Național „Unirea”, profilul Științe ale Naturii.
    Raluca spune despre ea că este o fire visătoare, pasionată de artă. Scrie poezii și este membră a Ligii Scriitorilor din Vrancea. „Medicina este o artă, în felul ei”, spune tânăra studentă, care subliniază că și-a dorit „de când se știe” să devină medic. Alegerea de a studia medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș nu este deloc întâmplătoare. Raluca a participat atât la simulările de admitere, cât și la programul „Universitatea de Vară pentru Elevi”. (…)
    Cât despre pregătirea pentru examenul de admitere la UMF Tîrgu Mureș, Raluca mărturisește că s-a pregătit constant pe tot parcursul anilor de liceu. În clasele a XI-a și a XII-a, a participat la simulările de admitere pentru a-și evalua cunoștințele și încadrarea în timp. (…)
    Anul acesta, la Medicină, s-au înscris 4,23 candidați pe un loc raportat la 135 de locuri bugetate, iar testul la admitere a fost doar din întrebări la prima vedere, fapt ce a crescut dificultatea admiterii, dar în egală măsură a crescut calitatea celor care au trecut examenul de admitere.

Sursa: http://blog.umftgm.ro/
Articolul integral pe http://bit.ly/2um1oB8

12 COMENTARII

 1. Copil serios, prima in Evaluarea Nationala, de acum 4 ani, Raluca e o perseverenta cu tenacitate, ce a demonstrat mereu, ca inteligenta, munca, dar si cheful de viata, se pot imbina cu succes.
  Bravo, Raluca, mereu ai confirmat! Felicitari si succese la fel de rasunatoare, mereu, ca sa ne faci mandri, pe noi, toti profesorii care am avut onoarea de a te avea ca eleva.

 2. Felicitari pt reusita. De ce nu spuneti adevarul pana la capat. Admiterea s a dat lo o singura materie la alegere. O singura carte, culegere de grile. Mult mai usor ca la bucuresti asta este adevarul. Dar este o reusita. De ce promovati in presa „voastra” doar anumiti „beneficiari”? Stitii unde era reusita? Sa provina de la mate_info si sa intre prima sau in primii 5. Articolu’ a fost la recomandare lui Noana? Ca numai el promoveaza copii de finantatori. Inca o data felicitari copilei si sa devii un medic care nu accepta Spaga

 3. mamy draga…. ce vrei sa se promoveze , pe placul tau???? Noana, un profesor si atat, nu cred ca are vreun merit nici la articol nici la educarea elevei….. si ca sa cunoasteti in amanunt, la umf tm este primul an in care grilele au fost la „prima vedere”, confundati cu admiterea de la celelalte centre.(cititi cu atentie). ce sa-i faci, invidia,,,,,,,,

 4. Tocmai asta n-ai inteles. Felicitarile transmise tinerei, au fost de natura sa-ti mascheze invidia. Dar asta e valabila pentru prosti. Toti cititorii si-au dat seama ca esti invidioasa. Nici nu sti cat ma bucur. Eu nu o cunosc pe aceasta tanara, dar imi permit sa o felicit din toata inima si sa-i urez succes mai departe. Apropos „mamy” copilul tau a reusit la facultate? la care din ele? In cazul in care a reusit, il felicit sincer si pe el si ii urez sa nu semene cu ma-sa. Taty.

 5. Felicitari…. dar sa stiti ca acolo s-a dat examen doar la o materie si aia la alegere, o singura carte adica o culegere de grile, a fost mai usor ca la Bucuresti, dar inca odata , felicitari. Mamy sti ceva ? hai sictiri. Daca vei continua asa s-ar putea sa intri in depresie de invidie si sa te prezinti la cabinetul domnisoarei doctor pe care tocmai ai felicitat-o sa te vindece.

 6. Despre acest copil s-a vorbit mereu, doar cu si in cuvinte de lauda…
  pentru invidiosi: a lansat carti, deseneaza aproape de perfectiune, are inima buna e tenace si perseverenta.
  I-am predat si, atat cat o cunosc, pot afirma ca daca ar citi aici, ar zambi….si atat.(asta facea la ore, cand altii ridicau tonul si isi infigeau mainile in solduri) Nu vorbeste de rau pe nimeni, nu o sufoca reusita celorlalti si nici nu asteapta laude. Daca articolul era la comanda, era pe 27 iulie, sau, mai corect, de pe 26, noaptea, in editie speciala….Caci interviul despre reusita a fost publicat in orasul unde a ales sa se pregateasca, Tg. Mures….aceia au ales sa o faca cunoscuta…aici, doar s-a reeditat.
  Deci…dragi vulpite ce nu ati ajuns la strugurasi, va recomand sa respirati adanc, sa reflectati adanc cam ce inseamna un examen cu subiecte la prima vedere, sa comparati cei 2.5 pe loc, la Carol Davila Bucuresti, cu cei 4,3 de la Tg Mures si….succes si voua!!!
  Generatie minunata, reeducati-va parintii, caci sigur dumnealor sunt frustratii care dau de pamant cu un articol minunat, atat de binevenit.
  Multumiri tuturor!!!
  Dumnezeu sa ne ajute sa devenim mai buni!

 7. Pentru mamy,

  si daca venea de la mate-info, invidia lu’ „mamy” ar fi spus ca nu venea de la aerospatiale, daca venea de la aerospatiale, invidia ar fi spus ca nu venea din aceeasi multime vida ca a invidiei, si tot asa mai departe. Cum zicea si Einstein despre faptul ca universul este finit dar, sa zicem aici, invidia infinita.
  Si el s-a confruntat cu „pamantul plat” al unora, dar pe unii i-ar lua ameteala doar daca ar sti ca pamantul pe care stau s-ar invarti.
  Nu poti sa vii in fata publicului sa spui niste cuvinte si sa ai pretentia sa nu primesti replica din partea celor care asculta sau citesc, altfel nu ai fi decat un dictator.

  Exista specialisti pentru tratarea invidiei, dar a nu se incurca tratamentele ca nu cumva sintaxa frazei sa se preschimbe intr-o dara de bale, si din pacate, doar asta am vazut in comentariile invidioasei care se intituleaza „mamy”, cumva, aproape pe nesimtite, sa arunce un praf familial in ochii cititorilor.

  Apropo, de ce ar trebui sa fie mentionati toti atunci cand reuseste unul intr-o schema individuala?
  Este un fapt in scris, documentat si inregistrat! Absolvirea nu este o joaca pe hartie asa cum o faci sa para prin vorbe! Sigur nu ai reusit ceva vreodata dar ai fost cea mai critica din zona, dovada rigiditatea de care dai dovada printre randurile de „mamy”…

  Ce ar fi daca atunci cand vei fi platita la serviciu sa fie livrati la toti ex-colegii, sau esti doar norocoasa ca primesti salariul? Si nici macar nu existi in actele contabile? Lucrezi la negru, mamy? Ce scrie in buletin, e trecuta toata familia? Cum te legitimezi? Tu si tot neamul? Ca pe pomelnic?

  Am spus adevarul pana la capat?
  Mamy, a fost sau nu a fost o singura materie? Daca da, ce culoare avea?
  Cand ai scris comentariile ti-a dictat cineva?
  Ai scris la recomandarea cuiva?
  Esti finantat/finantata de cineva?
  Ai luat spaga?

  Felicitari pentru reusita, mamy!
  Ai absolvit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here