Manifestările organizate de Consiliul Județean și Marian Oprișan la Mausoleul Mărășești i-au impresionat pe invitați

25
4245


Manifestările organizate, duminică, de Consiliul Județean Vrancea și președintele Marian Oprișan la Mausoleul Mărășești, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la Marele Război, i-au impresionat pe invitați, aceștia postând mai multe mesaje în acest sens pe rețelele de socializare.

    „Triumful istoric de la Mărășești, împreună cu victoriile de la Mărăști și Oituz, ne-au redat demnitatea de a exista ca națiune și au renăscut speranța în Marea Unire. Astăzi, la 100 de ani de la acele momente, cea mai de preț recunoștință pe care o putem exprima față de sacrificiul eroilor este de a ne asuma, la rândul nostru, cu responsabilitate, construirea unei Românii puternice și încrezătoare în parcursul său”, scrie președintele României, Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

     La rândul său, premierul Mihai Tudose a postat: „Mărășești este locul unde românii au scris istorie prin jertfă. Aici, trecând prin moarte, ostașii români au înviat idealuri și au redat speranță patriei noastre aflată în cea mai mare parte ocupată. ,,Mausoleul Eroilor” stă de veghe în acest areal al luptei românești și marchează biruința din 1917. Eroii de la Mărășești trăiesc prin noi și prin elogiul pe care îl aducem jertfei lor la acest moment omagial. Să cinstim memoria celor care ne-au făcut mândri să spunem și noi astăzi ,«Pe aici nu se trece!»”.

    Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu scrie: „Împlinirea a 100 de ani de la faptele de eroism duse de ostașii noștri în campania din 1917 constituie un prilej de reafirmare a întregii considerații pe care toți o avem față de bravii noștri soldați români care au purtat pe umerii lor destinul și independența patriei noastre; un secol de când privirile întregii țări au fost ațintite asupra bătăliei de la Mărășești – care va rămâne în istoria patriei noastre ca un exemplu înălțător. Acum 100 de ani, 6 august a fost consemnată ca cea mai dramatică și mai lungă zi a luptei de la Mărășești. Faptele de eroism săvârșite de soldații noștri în campania din 1917, însuflețite și de un măreț elan patriotic, constituie modele de avânt, de sacrificiu, tenacitate, vitejie care vor rămâne pentru totdeauna în cărțile de istorie. Așadar, este de datoria noastră „să-i onorăm pe soldații români, porniți la atac în cămăși, care s-au bătut vitejește la Mărășești și au arătat lumii de ce este capabil acest popor”, scris președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

    Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a postat următorul mesaj: „La Mărășești, la Mărăști și la Oituz a fost salvată țara cu arma în mână. A fost salvat statul român, au fost salvate demnitatea și onoarea poporului român, a fost salvată istoria României. Fără jertfa de sânge de la Mărășești, de la Mărăști și de la Oituz, nu ar fi fost posibilă Marea Unire care a urmat, nici epoca de prosperitate și progres, nici generația care a modernizat țara și nici tradiția democratică cu care astăzi stăm, cu fruntea sus, alături de celelalte state europene”.

    Ministrul de Interne, Carmen Dan, a arătat că: „În fața exemplelor de eroism și determinare cuvintele pălesc, lăsând loc în inima noastră sentimentelor de recunoștință și respect care ar trebui să dăinuie de-a pururi. Mărășești este unul dintre multele locuri din țara noastră unde pământul și pietrele dacă ar putea vorbi ne-ar povesti faptele de arme ale înaintașilor noștri, ne-ar spune despre curaj și dăruire, despre patriotism și eroism, despre viață și moarte, altfel spus… despre bărbații de arme ai acelor vremuri care s-au luptat până la sacrificiul suprem pentru Patrie! Acum, la 100 de ani de la momentul din 1917, este cel mai potrivit moment să facem un apel pentru unitate și bună înțelegere, pentru că forța acestui popor încercat este în fiecare dintre noi!”.

    Ministrul Apărării Naționale, Adrian Èšușuianu, a spus că la Mărășești „a fost scrisă istoria noastră. Aici a fost proiectat visul României Mari. Bătălia de la Mărășești a fost cea mai importantă operațiune militară desfășurată de Armata Română în timpul Primului Război Mondial. 5.125 de militari români au murit luptând, militarii români au luptat la baionetă, contraatacând de 61 de ori!!! Datorită acestor eroi, cunoscuți și necunoscuți, suntem astăzi o națiune liberă și democratică. Mă înclin cu respect în fața veteranilor noștri, oameni obișnuiți, care și-au asumat fără să ezite responsabilități în operațiile desfășurate de Armata României. Îi ascult cum vorbesc despre țara lor, fără a întrevede vreo urmă de regret. Sunt timizi și nu cer nimic niciodată. Consider că niciun efort din partea noastră nu e prea mare, nicio măsură care să vină în ajutorul veteranilor nu poate fi ignorată sau amânată. Dincolo de recunoștință, ei au nevoie de sprijin concret, pe care vă asigur că nu vom ezita să îl oferim. Le mulțumesc pentru eforturile și sacrificiile făcute. 2017 a fost declarat de către Guvernul României „Anul Mărăști, Mărășești, Oituz — 100″. Dincolo de statistică, Centenarul este plin de povești. Povești de curaj și tenacitate ale celor care și-au asumat libertatea și sacrificiul, uneori cu prețul vieții pentru ca astăzi, noi să construim, pe principii solide, viitorul. Al copiilor noștri, al generațiilor ce vin în urma noastră”.

    „Prezent la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la bătălia de la Mărășești. Aici s-a dus, in 1917, cea mai importantă operațiune militară a armatei noastre din Primul Război Mondial, iar dovada eroismului românesc este scrisă la Mausoleul de la Mărășești. Mă închin cu respect în fața celor care au luptat cu mult curaj și s-au jertfit pentru România noastră unită!”, a scris pe pagina sa de facebook,  ministrul Transporturilor, Alexandru Razvan- Cuc.

    Și senatorul PSD de Vrancea, președintele Comisiei de Poliitică Externă din Senat, Cristian Dumitrescu, a scris pe pagina sa de Facebook că a participat la cea mai amplă manifestare organizată în România în memoria eroilor din Primul Război Mondial: „Mă bucur de reușita acestui eveniment remarcabil, acum când suntem atât de aproape de 01 decembrie 2018, Centenarul Marii Unirii, care nu ar fi existat fără Mărășești. Aici, la poalele Carpaților, în România latinității noastre, vitejia este una din trăsăturile fundamentale ale unui popor aflat la confluența marilor imperii și civilizații. Felicit președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, pentru eforturile depuse pentru ca eroii neamului românesc să rămână vii în amintirea poporului român. Dar aș vrea să nu creadă nimeni că vrâncenii se gândesc cu evlavie și recunoștință la martirii din 1917 doar la ceas aniversar. În fiecare an, pe esplanada Mausoleului jertfei românilor din modernitate, au loc asemenea evenimente de omagiere militară, religioasă și mii de cetățeni vin din toate colțurile județului cu evlavie și recunoștință. Este o operă centrală a autorităților județene, a președintelui Marian Oprișan, care a reabilitat prin efortul local, toate drumurile de acces în cadrul programului «Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial», cât și toate mausoleele de la Mărăști, Soveja, Mărășești și Focșani. Nu trebuie să uităm niciodată că, fără jertfa celor care au luptat în urmă cu o sută de ani, cel mai probabil noi nu am fi trăit în România pe care cu toții o cunoaștem și o iubim astăzi! Cultul eroilor este dimensiunea spiritualității, perenității și demnității morale ale unui popor. Eroii neamului românesc merită respectul nostru, al tuturor. Slavă eroilor neamului!”, scrie senatorul Cristian Dumitrescu.

    Organizatorul manifestărilor de la Mausoleul Mărășești, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a scris pe pagina sa de Facebook că în urmă cu un secol, pe Câmpul de Luptă de la Mărășești, românii mureau apărând pământul strămoșesc, pentru suveranitate și faurirea unui stat român unitar. „La Mărășești, la Răcoasa și Doaga, la Răzoare, la Haret, la Fitionești și în multe alte locuri ale Vrancei, înaintașii noștri scriau istoria României Mari! Și poate că nu întâmplător, cea mai importantă victorie a Armatei Române în Primul Război Mondial a fost să fie aici, în Vrancea, unde la 24 ianuarie 1859 s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române! Primul mare pas ce avea să ducă la Unirea cea Mare a românilor de la 1918. Duminică, 6 august 2017, la comemorarea Centenarului Marelui Război am fost mândru că am putut arăta Europei că știm să fim uniți în astfel de momente. Prezența Excelenței Sale, Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, a președintelui Senatului, domnul Călin Popescu Tariceanu, a președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a prim-ministrului, domnul Mihai Tudose, a miniștrilor din Guvernul României a fost cel mai bun mesaj pe care îl puteam transmite, împreună! Centenarul Marelui Război omagiază, la altarele eroilor de la Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani, amintirea vitejilor ostași români. Ei ne-au lăsat o moștenire de preț: Romania!”, arată în postarea sa, Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea.

25 COMENTARII

 1. Am fost si eu la manifestarile de la Marasesti,fara a ramane si la spectacolul care a urmat,dar pe mine nu organizarea manifestarilor mi-a atres atentia,ci propunerea presedintelui Marian Oprisan facuta presedintelui Iohannis,care am sesizat ca a fost ignorata de presa.Nu sunt un fan al spectacolelor din Piata Unirii-Focsani,dar de aceasta data trebuie sa recunosc ca am urmarit cap-coada spectacolele care au avut loc in primele 3 zile,in aceasta piata si pe care le-am considerat REUSITE..Asa cum am aratat prin intermediul comentaritei,la aceste spectacole m-a impresionat AMNEZIA de care au dat dovada prezenatorii Iuliana Tudor si Octavian Ursulescu in a treia zi de spectacol.Daca voi corobora titlul articolului,”Manifestarile organizate de Consiliul Judetean si Marian Oprisan de la Mausoleul Marasesti i-au impresionat pe invitati”cu afirmatia postacului „SERVICE”de la ora 00;05,”DA CE IMPRESIONATI SUNTEM NOI VRANCENIIDE ACESTE MANIFESTARI COMUNISTE PE LANGA TARNSEELE DIN ORAS !!!!”,imi aduce aminte de REGIMUL CEAUSIST..In ciuda succesului avut cu manifestarile dedicate aniversarii a 100 de ani de la EROICILE lupte de la Oituz,Marasti si Marasesti,in calitatea mea de”ADEVARATA Mama Omida de Tara Vrancei”,consider ca momentul in care dl.presedinite Maria Oprisan va fi scos TAP ISPASITOR pentru DEZASTRUL ECONOMIC din Vrancea, nu este departe.Ieri,07.08.2017,nu am reusit sa ma intalnesc cu primarul Cristi Misaila, pentru a avea o intrevedere in legatura cu MESAJUL-„Pe aici nu se trece”-,transmis conducerii Primariei Focsani,pentru a sti STRATEGIA de ATAC pe care trebuie sa adopt si voi incerca ca azi,08.07.2017,sa vorbesc cu Domania Sa. Ce ar trebui sa stie dl.primar Cristi Misaila? -a.-Nu sunt JURIST dar am castigat fara a avea avocat un proces cu Statul Roman la CEDO,iar JUSTITIA subordonata”Sistemului din Provincia Europeana Vrancea”a facut STRIPTIS in fata mea;-b.-Nu sunt economist dar am demonstrat Camera Auditorilor Financiari din Romania ca este GRESIT auditul din care rezulta ca SC.CUP.Focsani calculeaza”CORECT”pretul la mc de apa si pe cale de consecinta, auditorul Trus Eminia a fost sanctionat;-c.-Dupa ce mi s-a desfacut DISCIPLINAR contractul de munca pe motiv ca GANDESC,am trai 4 ani din munca de salahor,iar Domnia Sa dupa ce a pierdut un concurs la Finante,a avut asigurat postul de subprefect.

 2. PS Ca o consecinta a celor 3 lucruri pe care dl.primar Cristi Misaila ar trebui sa le stie despre mine, se impune sa precizez ca in cazul intrevederii pe care doresc sa o am cu Domnia Sa sunt : -a. EXCLUSE SPECTACOLELE POLITICE IEFTINE ca cel facut de Domnia Sa si deputatul PNL Ion Stefan in spetza consecintelor incendiului de la Pensiunea(stabilimentul) Monte Carlo; -b. EXCLUSE SPECTACOLELE pentru PROSTIT PROSTII ca in cazul externalizarii iluminatului public, pe motiv ca nu poate fi angajat un electrician autorizat ANRE. Acest SPECTACOL facut de conducerea Primariei Focsani echivaleaza cu „a da foc la cotetul pasarilor pentru a scapa de paduchi”.

 3. @”piscot”; Iubitzel, mi-ar placea daca postacul „orion” te-a adus cu picioarele pe pamant, urmare a replicii pe care ti-a dat-o ieri, visavi de persoana mea, dar nu bag mana in foc in acest sens. Avand in vedere comentariul tau de la ora 05;38, este bine sa stii ca in perioada Primului Razboi Mondial in satul Marasesti era mai multa economie decat in Targul Focsani. In respectiva perioada, in zona era o Fabrica de zahar distrusa in totalitate in timpul razboiului, Chimica Marasesti care dupa razboi a fost reparata si s-a putut relua procesul de productie, cateva gatere si ateliere de prelucrarea lemnului. Industriasul zonei era Ulise Gh. Negropontens care detinea si o mare suprafata de teren in zona. Pe terenul donat de industriasul Ulise Gh. Negropontes s-a construit actalul Mausole Marasesti si tot pe terenurile lui ai fost improprietarit taranii din zona de munte a Vrancei care au participat la Primul Razboi Mondial. Dupa Evenimentele din Decembrie „89, Chimica Marasesti a fost DISTRUSA(FURATA) in totalitate, aspect care nu a avut loc in timpul Primului Razboi Mondial, iar terenurile de la IAS Marasesti care s-a „construit” pe terenurile aceluiasi industrias Ulise Gh. Negropontens au intrat in posesia Consiliului de Administratie -POSTDECEMBRIST- de la IAS Marasesti, dupa ce au avut grija sa FALIMENTEZE aceasta unitate agricola.

 4. Service vine de la sclav sau servitor ? Eu direct si personal nu il suport pe Marian iar despre papagalul vopsit de Stefan nu pot spune decat ca plateste toti tampitii.!
  Dar manifestatia a fost impresionanta ,bine organizata ,chiar daca liberalii lui Stefan faceau poze la Tichiris cu Orban si Morosanu.! Hai sa fim realisti macar la Marasesti indiferent de cine plateste cafeaua.!

 5. @”orion”: Stimabile, daca la ora 08;11, nu ai postat o DIVERSIUNE, faptul ca a mai aparut un postac cu IQ mare care ma sustine, in opinia mea, este un lucru foarte bun. Personal, mi-ar placea sa ma pot intalni DIRECT cu tine, postac „orion”, deoarece as vrea sa ma consult in legatura cu modul in care as putea pune in functiune al „DOILEA CIOCAN”.

 6. Care audienta, mai exact, a fost impresionata? Probabil va referiti la saracii oameni din public ce au fost obligati de conducatorii institutiilor unde activeaza, sa se prezinte, pe semnatura, la ceremonie, totul la ordinul Marian Furisan? Pai nici nu aveau voie sa nu fie impresionati. Ati vazut vreo manifestatie in Coreea de Nord la care oamenii, muritori de foame, sa nu fie extaziati?

 7. Cand eram sub impresia placuta a evenimetelor si apreciam gestul politicienilor care au participat chiar alaturi de preasfintiile lor la tinerea de farfuria cu coliva pentru a canta ”VESNICA POMENIRE” ma uitam si la REALITATEA TV unde era invitat prin telefon analistul politic Cosmin Gusa fost secretar general al PSD. Tocmai cand eram sub impresia gestului politicienilor participanti la manifestare hopa analistul Cosamin Gusa cu urmatoarea concluzie ….”politicienii romani sunt santajabili si puscariabili…” de nu am mai putut sa inteleg nimic.Ce sa crezi tu ca om simplu ce vezi la televizor cum se manifesta politicienii sau ce auzi la televizor cum comenteaza un consultant politic politicienii ?

 8. Ce sa mai crezi daca si senatorul PSD EUGEN TEODOROVICI sef comisie buget finante pe la Senatul Romaniei l-a atacat dur pe presedintele Curtii de Conturi Nicolae Vacaroiu,afirmand ca acesta este unul dintre personajele negtive ale Romaniei ,care ” a distrus tara”din orice functie,pe care a ocupat-o si cea de premier sau sef al Curtii de Conturi pe care a transformat-o intr-o institutie comunista dupa chipul,asemanarea si apucaturile sale. Si atunci cum noi urmasi ai victoriilor ostasilor romani impotriva cotropitorilor sarbatoriti la Marasesti mai putem sa ne dorim sa traim civilizat si sa ne simtim bine in statul eliberat prin jertfa lor ?

 9. Am auzit cu ocazia acestor manifestari o propunere interesanta. Ea se referea la o strategie sau un program de dezvoltare a Romaniei pe urmatorii 25 de ani , de care sa tina seama toate guvernele care se vor succeda la putere. Sunt de acord cu acea strategie dar cu precizarea ca trebuie sa dispara furtul din banul public prin metodele deja stiute si prezentate de mass-media, cheltuirea banilor de la buget pe paranghelii in Piata Unirii, cresterea fondurilor pentru investitii in infrastructura, reducerea fondurilor pentru ajutoare sociale, care incurajeaza nemunca, concomitent cu reanalizarea tuturor dosarelor prin care s-au acordat aceste facilitati , promovarea pe listele electorale a unor oameni competenti si capabili care sa asigure realizarea tuturor actiunilor si sarcinilor din acea strategie, atragerea de fonduri europene nerambursabile.

 10. Pentru DE” :Am auzit ca toti smecherii care au obtinut fonduri europene si au platit campanii electorale ,postaci pe facebook si consiliere personale blonde ,vor fi obligati sa le restitue in 2 ani.! Stefan Ion are 16 consiliere si garae de prostie dar are si un ONG pentru spalat banii.!

 11. @”orion”; Stimabile, prietenul meu facebook-cist „danb”, tocmai a postat pe facebook informatia : „Preasfin?itul p?rinte Sebastian Pa?canu, episcopul Slatinei ?i Romana?ilor, este acuzat c? a între?inut rela?ii sexuale cu Arhiepiscopul Buz?ului ?i Vrancei, Cirprian Spiridon Câmpineanu, informeaz? Gazeta Oltului.” Actualul inspector adjunct de la ISJ Vrancea, Aurel Selaru, era specialist in „MINUNI” cam de aceasta natura care aveau loc in din zona Bordesti-Dumitresti-Jitia-Vintileasca, dar in ceea ce te priveste, trebuie sa remarc ca tu „stii si toaca in cer”. Ce am in vedere cand fac aceasta afirmatie ? Cand un postac a fost impacientat ca IPS Ciprinel al Vrancei si Buzaului nu ar participa la manifestarile de la Marasesti, desi informatia a fost falsa, deoarece acest a participat impreuna cu IPS de Targoviste, tu imediat ai bagat fitilismul cu „Cornelutza”. INVIDIA din mine, m-a dus cu gandul ca aceasta „Cornelutza” ar putea fi o BUNACIUNE din jurul presedintelu Marian Oprisan pe care i-ar fi plasat-o IPS Ciprinel, dar tu m-ai adus imediat cu picioare le pamant, conditie in care si eu mi-am retras OFERTA de a-l insoti pe Ciprinel si „Cornelutza” in excursie pentru a le „tine lumanarea”. Si cand ma gandesc ca Biserica Ortodoxa din Romania este pentru familia traditionala, in conditiile in care o multime de „Inalti Prea Sfintiti” au apucaturi DOSNICE, constat cat adevar este in maxima, „sa faci ce zice popa, nu ce face popa”.

 12. ulise, ca poate ai uitat [stiu ca-mi bat gura de pomana, da’ totusi…] ca produci juma’ din comentarii, complet inutile? fara sa fie la obiect, doar sa bati apa’n piua cu problemele tale personale? pe bune acu’, pana si un tantar e mai eficient ca tine – macar n-o suge aiurea.

 13. In muzeu marasesti exista document expus unde primarul de atunci al Marasesti, Ulise Negroponte semna,participa la tot ce tinea de memorialele legate de luptele de la Marasesti.
  In zilele noastre Am observat lipsa primarului de la marasesti contra o agasanta hiper prezenta in cadrul optic al camerelor video al pres cj vn care pur si simplu a fost eclipsat total de seful cj vn.

 14. Pentru DE o sa ai parte numai de strategii pe care guvernul o sa le ofere poporului ceva de genul”de la 01 sept 2017 se umbla ACOLO PE LA ACCIZE si aceste vor creste din nou ca pe vreme guvernarii ciolsdeaicici.Deci ce a promis prin programul de guvernare valcov votantilor PSD, din control judiciar ramane o poveste si o speranta data prin jurul gurii acestui popor de platitori corecti de taxe si contributii.Deci romanii ca sa le fie bine vor merge din nou sa bage benzina in masini pe la vecinii nostrii din UCRAINA si BULGARIA. Deci baftata cetateni romani la ieftineala bucuria voastra o sa ramana tot spectacolele oferite de autoritati.

 15. Ulise acesti ”lucian”si” kkk” noii tai dusmani si dupa cum ta ataca sunt gata sa-ti suga pana si sangele din tine.Ca sa scapi de ei baga-le melodia lui CARLA DRINKS ..”SA MA SARUTI,PANA LA SANGE”in cazul lor”SA MA SARUTATI PANA LA SANGE” chiar din toate pozitiile ca sa-i linistesti.

 16. @”ULISE !!”; Stimabile, ce as mai putea eu comenta in legatura cu postarea ta facuta la ora 22 ? PS In ceea ce te priveste de cand ai aparut ca postac in urma cu circa 3 ani, am dat Cezarului ce este al Cezarului, dar acum de cand colaboram, ti-ai aratat ADEVARATA VALOARE. Nu numai ca ai demonstrat ca „stii si toaca in cer”, aspect de care mi-am dat seama de foarte mult timp, dar constat ca ai si un UMOR DEMENTZIAL. Trebuie sa recunosc ca desi pentru a-ti dibui „COARDA SENSIBILA” pentru a te „NERVOZA”, ca sa-ti pot implementa „Sindromul FERICIRII”, mi-a trebuit mult timp, trebuie sa recunosc ca am avut si ceva noroc pentru faptul ca am reusit sa te determin sa cazi in „cursa” pe care ti-am intins-o. Asa cum ti-am mai spus, desi in prezent nu te cunosc fizic, noi nu putem fi altceva decat doi buni prieteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here