Domnule Merchea, mama vă invită, când vine acasă din Italia, să așteptați împreună apa caldă!

12
10159


Domnule Merchea, mama vine o dată pe an în țară. Anul acesta, vine în august și stă o lună. Timp de 11 luni muncește în Italia. De ce?, poate vă întrebați, domnule manager al ENET Focșani. Păi, de bine ce îi era aici, nu? De bine a plecat, la fel ca celelalte milioane de români, nu-i așa, domnule fost „subprefect Dumnezeu”? Vedeți dumneavoastră, domnule Merchea, mama mea e un fan înrăit al apei. Îi place să se spele,  dacă vă vine să credeți așa ceva. Și, incredibil ce tupeu poate avea, nu-i așa, domnule manager, ar vrea ca apa caldă pe care o plătește, să fie chiar caldă. Ce nesimțire, nu-i așa? Să vrei ca atunci când deschizi robinetul de apă caldă și se învârte apometrul de apă caldă, chiar să curgă apă caldă. Redundant, știu…
    Părinții mei locuiesc într-un bloc unde cea mai mare parte a locatarilor s-au debranșat de la minunatele, superbele, excelentele servicii oferite de ENET și și-a instalat fiecare centrală de apartament. Și ca să vedeți cât tupeu și la ei, spun că plătesc mult mai puțin decât plăteau când erau, vorba cântecului, abonați la fabrica de căldură a Focșaniului. Și, logic, nu-i așa, domnule Merchea, rămânând doar părinții mei și alți câțiva vecini cu țevile racordate la mirificul dumneavoastră sistem centralizat, știți ce se întâmplă. Haideți, sunteți un om calificat, care nu a ajuns în funcția aceasta pe considerente politice, în niciun caz. Deci, domnule Merchea, v-ați prins? Exact! Bingo! Așteaptă să curgă apa caldă și așteaptă și așteaptă, în timp ce adresează calde urări de sănătate și viață lungă, celor de la ENET. În general, celor care au decis că un proprietar nu are voie să aleagă cum se încălzește în PROPRIA CASÄ‚ pentru că locuiește într-o…. zonă unitară. E foarte tare!
    Domnule Merchea, mama vrea revoluție. Vrea ca oamenii să nu mai suporte asemenea porcării. Până una alta însă, vrea să veniți la ea în apartament, atunci când după 11 luni de trai printre străini vine în Focșani, și să așteptați împreună să curgă apa caldă. Să știți că părinții mei sunt oameni ospitalieri și cât timp așteptați, vă vor pregăti o gustare, un șpriț, o limonadă, după dorință. Dar apa caldă, în zona dumneavoastră unitară și a celor care au acceptat această tâmpenie, nu va veni.
    Eu, pe de altă parte, domnule Merchea Manole, nu sunt revoluționară ca mama. Voi face ce au făcut mulți focșăneni din zonele unitare, adică vă voi da în judecată pentru că nu i-ați aprobat cererea de debranșare. Și, precum focșănenii deja amintiți, voi câștiga, pentru că zonele unitare nu sunt în lege, și știți prea bine asta, ci într-o hotărâre a unei autorități care nu e for legislativ. Nașpa, nu? 

12 COMENTARII

 1. Mesaj PUBLIC transmis Domnului Presedinte Marian Oprisan; Domnule Presedinte,-„Iubitul”meu postac,”piscot-cameleon”,mi-a recomandat sa iau lectii in”domeniul energiei”de la primul sot al d-nei senator Sorina Placinta,despre care a pretins ca ar fi un MESERIAS in domeniu, lucru pe care eu nu-l contest.Totusi,urmare a cunostintelor teoretice si practice pe care le am in domeniul produceri si distributiei energiei electrice si termice,nu sunt dispus sa primesc lectii in aceste domenii tehnice de la ageamii.O proba de lucru in acest sens,am dat-o prin intermediul acestei rubrici,urmare a unei avarii care a avut loc la inceputul acestui an la un transformator de la fosta Filatura de lana,ocazie cu care am”STERS pe JOS”cu HABARNISTUL-liberal in probleme de producere si distributie a energiei termice,Manole Merchea-Dumnezeu.De asemenea,in fata mea,PALESTE si TUPEUL-NEMARGINIT al numitului Manole Merchea-Dumnezeu,lucru pe care l-am demonstrat intr-un schimb de replici avut cu acesta,inaintea sedintei ordinare a CL.Focsani din luna iunie 2017,ocazie cu care colegul D-voastra din CJ.Vrancea,Cristi Irimia,a ramas siderat sau „sidefat”.Daca D-voastra ati afirmat la investirea Guvernului Tudose,”Sa nu dea Dumnezeu sa fie ziua tradarii PSD,a membrilor, simpatizantilor PSD si cetatenilor Romaniei”,citandu-va, acelasi lucru va spun si eu despre conducerea Primariei Focsani pentru cetatenii mun.Focsani.-In conditiile in care:-a.-Viceprimarul Ionut Mersoiu s-a remarcat in legislatura trecuta a CL.Focsani numai prin propunerea de marire a salariului d-nei Carmen Pascaru,pentru modul in care a sustint in instanta”ABERATIA ECONOMICA”din HCL.Focsani nr 3/2015 si ca viceprimar,a semnat o adresa prin care l-a pus intr-o situatie IMPOSIBILA pe primarul Cristi Misaila;-b.-Viceprimarul Marius Iorga demonstreaza ca in afara de a fi”ajutorul lui Mos Craciun”,in rest „isi da cu stangul in dreptul”inspirand COMPASIUNE;-c.-Pentru primarul Cristi Misaila il citez pe postacul „romania pitoreasca”,-„Orasul arata ca majoritatea cetatenilor,este dupa chipul si asemanarea celor care l-au votat pe Bacinschi,si mai nou pe nevolnicul acesta de primar,care este depasit la toate capitolele.Nu-i vina lui ca a candidat,ci a presedintelui CJ.Vrancea,Marian Oprisan, care a propus un asemenea candidat si a celor care l-au votat.Aveti ce-ati votat, spalati-va pe cap cu el,sau rugati-l pe Oprisan sa preia fraiele,ca doar el ne-a pricopsit cu un economist.Economist primar-cea mai mare tampenie.”

 2. Felicitari, d-na/d-ra, pentru ca luati atitudine in fata unora care se cred Dumnezei, care cred ca, odata infiltrati in gasca de politicieni, devin inamovibili.
  Inca nu s-a terminat comunismul in tara noastra. Numai noi, poporul, dar cu demnitate si fara complicitate, putem pune punct unor astfel de atitudini staliniste ale unora care vremelnic au putere de decizie.

 3. Nu inteleg de ce acest personaj incompetent, nu este schimbat din functie. O fi mai bun in agricultura. Daca-l auzi cum vorbeste, fugi! Astia ne conduc. Asa ne trebuie!

 4. Nu este schimbat din functie pentru ca el nu a fost pus politic.El a fost pus pe pregatirea lui profesionala deoarece cand era mai mic a facut scoala profesionala sau s-a calificat la locul de munca ca ”LACATUS MECANIC”meserie in care a lucrat pe la COMBINATUL CHIMIC BORZESTI cand era mai mititel.Deci nu putem sa spunem ca este strain de tevi sau ca este unul care nu stie de loc de care cap sa apuce o teava,MaI ESTE UNUL PRIN CONSILIUL LOR DE ADMINISTRATIE acum jurist inainte pe vremea comunismului fochist. Deci echipa este de profesionosti daca analizezi din punct de vedere al calificarii in tevi si abur,dar daca ii analizezi din punct de vedere al pregatirii pentru respectarea normelor constitutionale si a legilor acestei tari toti sunt varza.Adica toti pentru ca de la varf pana la cei de la serviciile operationale toti fac cum vor muschii lor pentru ca cei care ar trebuii sa-i controleze sunt varza la fel ca ei.Nu trebuie sa te duci departe de FOCSANI decat pana la BUZAU municipiu condus tot de ”se stie” si te lovesti de o alta optica a celor de la Regia de termoficare lucru pe care il poti constata chiar comparand siteurile celor doi operatori furnizori de servicii publice de incalzire si apa calda menajera.

 5. Felicitari doamnei Violeta Ciobotaru Balion pentru initiativa cetateneasca de care a dat dovada.Felicitari Ziarului Monitorul de Vrancea pentru prezentare acestui punct de vedere legat de problema in discutie care poate interesa un numar foarte mare de cititori.Legat de faptele celor care incalaca legile acestei tari in cauza ENET Focsani un lucru este cert.Prevalandu-se de dispozitiile dintr-un ordin al unei autoritati de reglementare care nu e for legislativ si nu poate sa stabileasca conditii suplimentare fata de cele impuse de o lege pentru debransare,ENET incearca si prin invocarea unui HCL al CL FOCSANI care a stabilit fara nici un fel de baza stiintifica niste zone unitare, deci aiurea cum s-ar spune prin spatele blocului,sa-si mentina abonatii captivi cu incalcarea dispozitiilor CEDO in ceea ce priveste dreptul propietaripor de a-si alege furnizorul de utilitati intr-o economie de piata si a dreptului la sanatate prin furnizarea unor servicii de proasta calitate cum se mentioneaza si in punctul de vedere al doamnei.

 6. in Focsani nu a fost spa calda decit cind si cind, din intimplare si fara a respecta vreun program … si asta cel pu?in din 1980 pina azi… si ni va fi NICIODATA indiferent cine va fi director, primar sau baron…

 7. ENET Focsani prin ABUZURI fara margini resping cererile de debransare pe baza uni art 250 alin.a)dintr-un Ordin al unei autoritati in domeniul serviciilor publice art care are urmatorul continut..[ condominiul sa nu se afle in zona unitara de incalzire pentru care autoritatea administratiei publice locale a stabilit ca incalzirea se realizeaza E X C L U S I V in sistem centralizat] .Ce inseamna de fapt E X C L U S I V si iata cateva definitii pentru exclusiv;Care se exclude unul pe altul,care este INCOMPATIBIL cu altceva care se refera,se limiteaza la un singur lucru cu excluderea oricarei alte posibilitati.EXCLUZANDU-SE ALTE POSIBILITATI. In aceasta situatie cum poate fi aplicata norma invocata intr-un condominiu in care din 15 ap ,6 ap sunt deja debransate si de la agentul termic si de la apa calda menajera iar inca 5 ap sunt debransate numai de la apa calda menajera.In aceste conditii pot considera ca intr-un astfel de condominiu cu o astfel de situatie INCALZIREA SE REALIZEAZA E X C L U S I V IN SISTEM CENTRALIZAT cand sunt aproape jumatate din abonati deja debrasanti ? Cine poate sa explice daca in astfel de cazuri este aplicata aceasta norma fie ea chiar inferioara legii sau este o bulibaseala pentru prosteala supusilor de catre smecherii de la putere.

 8. In punctul dumneavoastra de vedere prezentat de Ziarul Monitorul de Vrancea amintiti despre intentiile de viitor pentru intrarea in legalitate,cu referiri la modul cum au procedat multi focsaneni din aceste minunate zone unitare care sau adresat instantelor si su obtinut castig de cauza.Pentru ca aceasta problema poate interesa si alti cititori este bien de precizat instanta competenta sa judece astfel de spete,de drept comun sau instanta de contencios.Daca cumva cazul dvstra,face obiectul DOSARULUI nr 2030/91/2017 aflat pe rolul Tribunalului Vrancea Sectia contencios cu termen de judecat la 20 09 2017,sau este o alta cauza ? Aceste informatii ar putea ajuta si peceilalti cetateni aflati in aceeasi situatie adica au primit avize negative de debrandare pe motiv ca locuiesc in apartamente racordate la PT ale ENET aflate in zonele unitare. Ce este o zona unitarea ? Practic este zona in care blocurile au apartamentele bransate numai la ENET si nu si bransate la ENET si debransate de la ENET.Asteptam de la dvstr,in masura in care considerati ca unele informatii privind sesizarea instantelor ar putea interesa si alti cetateni aflati in situatii similare.

 9. Sa fie Zona Unitara de incalzire o zona pentru care autoritatea administratiei publice locale a stabilit ca incalzirea se realizeaza exclusiv in sistem centralizat,adica zona care are toate apartamentele bransate la ENET iar in realitatea sa constati ca nu este chiar asa de exclusiva nefiind excluse si alte posibilitati,adica intr-un bloc cu 15 ap cum se prezenta mai sus sa fie, jumatate bransati ,jumate debransati nu poti decat sa constati ca ENET si autoritatile care ar trebuui sa-i supravegheze faradelegile ne ABURESC cu astfel de motivari esuate,care privesc schitele sau felul in care este alcatuit sistemul de incalzire in municipiul Focsani,un fel de VARZA a la CLUJ.

 10. Debransare fratilor!sa vad de unde mama lor mai incaseaza salariile alea cu multe zero-uri!este ilegal ca un specimen ca asta sa iti interzica sa te debransezi!ori dai clientilor apa calda si caldura la pret cinstit ori inchideti si va dati naibii demisia!enetul nu functioneaza pt ca sunteti incompetenti!daca nu va lasa Ceausescu infrastructura ce faceati?rusine sa va fie scursuri ale societatii

 11. Bun? ziua, tuturor – ca locuitor al Foc?aniului din 1972, pe zi ce trece sunt tot mai dezam?git? de serviciile publice locale, respectiv ENET FOC?ANI. A? vrea s? ?tiu câ?i locuitori de la bloc , au primit facturi de peste 750 lei , ptr. un apartament cu 2 camere pe noiembrie 2017? Si dac? eu am un consum moderat de ap? cald?, adic?, 2 – 4 mc. /lunar, iar ENET mi-a trimis factur? cu 19mc. , voi ce m? sf?tui?i s? fac? A?TEPT UN R?SPUNS RESPONSABIL ?I DE BUN-SIM?. MULTUMESC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here