Candidații care nu au promovat examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, sau din diverse motive nu au putut participa la probe, mai au o șansă la sesiunea specială, organizată în august-septembrie. Începând din 11 iulie, cei care doresc să susțină din nou examenul se pot înscrie până pe 14 iulie, iar pe 27 iulie se vor putea înscrie și absolvenții care au promovat examenele de corijențe. Potrivit calendarului de organizare a celei de a doua sesiuni de examen de bacalaureat, candidații vor susține pe 21 august, proba scrisă la limba și literatura română, pe 22 august, proba obligatorie a profilului și pe 24 august proba la alegere din cadrul profilului. În zilele de 25,28 august 2017 va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 29- 30 august se va susține evaluarea competențelor digitale, iar pe 30-31 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. – proba C.
Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie și tot atunci, cei nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații, între orele 16:00 și 20:00. Rezultatele finale ale examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie vor fi afișate pe 6 septembrie. Sesiunea a doua de examen nu diferă cu nimic de prima sesiune. Candidații trebuie să știe că aceleași reguli stricte vor trebui urmate și atunci. Reamintim că examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017 a fost susținut în Vrancea de peste 2500 de candidați și a avut o rată de promovare de 70,97%.
Precizăm faptul că, potrivit Ministerului Educației, candidații care au susținut examenul în sesiunile anterioare, de cel puțin două ori și care se prezintă și în această sesiune la toate probele, vor achita o taxă de 240 de lei. Pentru cei care se prezintă doar la anumite probe, calculul taxei se face diferențiat, în funcție de numărul testărilor și cheltuielile cu fiecare candidat. Absolvenții de liceu cu filieră tehnologică și vocațională, care dau a treia oară probele de Bacalaureat vor plăti o taxă de 50 de lei. Absolvenții unităților de învățământ autorizate să funcționeze provizoriu sunt repartizați de inspectoratele școlare în centrele de examen din unitățile acreditate, indiferent de profilul / filiera / specializarea pentru care au fost acreditate.