De ce devenim agresivi atunci când suntem părăsiţi

2
757


Majoritatea dintre noi simțim o emoție puternică de dezamăgire, de trădare atunci când persoana dragă nouă alege să se despartă de noi și să urmeze alt drum, spune psihologul Andra Tănăsescu, în comunicatul de presă dat publicității de Agenția de relații publice Plus Communication. Unii își iau rămas bun în mod cordial, iar alții transformă sentimentul de iubire în ură, invidie, gelozie, apar reproșurile, nesiguranța, minciuna, cuvintele dure și, inevitabil, suferința.
    În opinia psihologului Andra Tănăsescu, majoritatea oamenilor nu știu să gestioneze acele emoții, se lasă duși de reacțiile primare, calcă totul în jurul lor și din dorința de a-și alina durerea, ajung să rănească persoana iubită. „Atunci când iubirea „dispare”, o lăsăm să se transforme într-un monstru care pune la pământ multe suflete odată calde și deschise. Acest „monstru” în care lăsăm iubirea să se schimbe, rănește inimi și le face să nu se mai deschidă. Cu toții am plâns, cu toții am suferit din iubire și unii dintre noi poate încă o facem. Este păcat totuși, ca odată ce ai iubit o persoană, să calci totul în picioare în momentul în care s-a stins și ultima flacără a iubirii pe care, la un moment dat, o simțeați amândoi. Atâtea suflete rănite, atâta suferință și tristețe în ochii unor oameni, totul din cauza faptului că nu știm să gestionăm lucrurile atunci când iubirea dispare. Nu știm cum să creștem iubirea, cum să avem grijă de ea și nu știm cum să îl ascultăm pe cel de lângă noi. Comunicarea sinceră, deschisă și fără acuze, ci din înțelegere și respect reciproc, ar putea scuti oamenii de multă durere. Dacă totuși nu reușim să ajungem la un numitor comun, în mod pașnic, întotdeauna vom avea nevoie de un mediator, o a treia persoană care să ne ajute să înțelegem ce simțim și de ce simțim asta. Poate fi un prieten, un părinte, un frate sau chiar un psiholog”, afirmă psihologul Andra Tănăsescu.

Mesajul psihologului pentru femei

    Specialistul în relații de cuplu sfătuiește femeile ca, în loc sa învinovățească bărbatul de lângă ele, în loc să călce în picioare un suflet bun și cald, să fie cerebrale și să poate o discuție deschisă, din inimă. „Bărbații reacționează întotdeauna ofensiv dacă sunt atacați, au reproșurile pregătite dacă simt un pericol. Dragele mele, tratați-l cu respect pe omul pe care l-ați iubit cândva. Poate nu o să îl facă să se simtă mult mai bine pe moment, dar cu siguranță îi va fi mai bine pe viitor. Va avea curajul de a se deschide din nou în fața unei iubiri viitoare. Nu îi luați șansa asta, doar pentru că n-a mers cu voi. Dați-i curajul și încrederea că poate iubi și că mai poate fi iubit din nou. Veți vedea ca, atunci când vă veți întâlni întâmplător pe stradă, vă va privi în ochi fără resentimente și își va aduce aminte de toate clipele frumoase petrecute împreună”, spune psihologul Andra Tănăsescu.

Mesajul psihologului pentru bărbați

    În comunicatul de presă dat publicității de Agenția de relații publice Plus Communication, specialistul transmite și un mesaj pentru bărbați, prin care atrage atenția că femeile sunt ființe sensibile, emotive, orice reproș le va distruge pe interior. „Femeile pun mult mai repede la suflet decât bărbații. Aveți grijă de iubirea unei femei. Așa cum și voi sunteți capabili de a simți profund durerea, fiți constienți că și ele simt. Dacă nu vă mai este bine în relația voastră, dacă nu vă mai oferă ce aveți nevoie, atunci spuneți-i cu inima deschisă și vedeți-vă de drum. Nu stați acolo, ca măsura de siguranță, că poate nu găsiți ceva mai bun, nici ca să „o protejați” pe ea. Își va reveni, doar arătați-i că bărbații merită respectul și încrederea lor. Tratați-le cu același respect și iubire cu care ați vrea și voi să fiți tratați. Arătați-le ca sunteți un bărbat de admirat și că sunt și alți bărbați care merită încrederea și iubirea lor”, explică Andra Tănăsescu, trainer NLP și specialist în psihologia relațiilor de cuplu.
    Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Asociației „Generația Iubire” este psiholog și trainer NLP. A urmat studiile în psihologie, având formarea în terapie de cuplu și familie. Având experiență ca instructor de dans și fiind atrasă de conexiunea dintre minte, emoții și corp, urmează o formare în terapia prin dans și mișcare. După câțiva ani de experiență în training și susținerea evenimentelor corporate, oferă prin îmbinarea psihologiei cu NLP-ul și tehnici de conștientizare și conectare corporală o experiență completă de auto-cunoaștere și evoluție personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here