Controlorii de trafic aerian germani avertizează asupra pericolului tot mai mare provocat de drone

0
945


Serviciul de navigație aeriană din Germania (DFS) a avertizat că numărul mare de drone deținute de populație prezintă un pericol pentru traficul aerian, relatează DPA. În acest an se așteaptă un număr record de perturbări ale unor zboruri civile din cauza dronelor, a afirmat șeful DFS, Michael Hann. În anul 2016 au fost semnalate 64 de cazuri în care drone s-au apropiat în mod periculos de avioane, în special în vecinătatea aeroporturilor. Această cifră este de patru ori mai mare decât cea raportată în 2015, de 14 drone.
Potrivit DFS, numai în Germania au fost vândute 600.000 de drone în 2017, clienții fiind piloți amatori, pasionați de aeronautică și firme. Hann crede că există un motiv întemeiat pentru a revizui legislația și a crea un registru central cu dronele. ‘Când în aer se află sute de drone, trebuie să știm cui aparțin acestea’, a subliniat responsabilul german. DFS trebuie de asemenea să fie capabil să localizeze dronele, nu numai pentru a proteja avioanele de pasageri, ci și pentru a ajuta la prevenirea unor potențiale atacuri teroriste.
Legea germană privind dronele, aprobată în aprilie, prevede că unele drone trebuie să aibă înscrise numele și adresa proprietarului. Reprezentanți ai piloților și DFS continuă totuși să ceară un registru central și o geolocație pe bază de cip pentru drone, ceea ce ar ajuta de asemenea la rezolvarea problemelor privind răspunderea în caz de daune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here