VIDEO :Zilele Municipiului Focșani. Aseară a fost omagiat Ștefan cel Mare, la finele săptămânii vor cânta Iris, Ionuț Dolănescu și Mohombi în Piața Unirii

12
14481


Marele domnitor al Moldovei, Åžtefan cel Mare, a fost omagiat ieri seară de autoritățile locale din Focșani în cadrul primei acțiuni organizată în mod tradițional de  Zilele Municipiului Focșani. Manifestarea comemorativă dedicată marelui voievod a avut loc la statuia lui Åžtefan cel Mare (1433-1504) de lângă Muzeul de Istorie din municipiu. Manifestarea a început cu o slujbă de pomenire oficiată de preoții din Focșani și a continuat cu un „Te Deum”, alături de Corul „Pastorala” și momentul artistic al Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei”. „Viața și faptele sale au fost întotdeauna un izvor de admirație, dar și de trezire, de îndemn și de curaj pentru toți cei care gândesc, simt și trăiesc românește și creștinește”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Trafic rutier restricționat

    Manifestarea de ieri a fost prima din acțiunile dedicate Zilelor Municipiului Focșani. Autoritățile au anunțat că, de vineri, traficul rutier va fi închis pe B-dul Unirii, în zona centrală a orașului dar și pe strada Mihail Kogălniceanu pe segmentul până la strada Maior Gh. Pastia. Programul Zilelelor Municipiului Focșani cuprinde manifestări culturale, competiții sportive, spectacole artistice.
    Zilele Municipiului Focșani vor debuta joi, cu ședința Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR), la care vor fi prezenți zeci de primari din țară. Este o premieră pentru AMR, deoarece, până acum, aceste ședințe aveau loc doar la București. Discuțiile vor începe la ora 10.00, în sala de ședințe a Consiliului Județean, urmând a participa președintele Asociației, primarul Sectorului 3 București, Robert Negoiță, prim vicepreședintele Ilie Bolojan, primar la Oradea, primarul Mircea Hava de la Alba Iulia, primarul Dan Drăgulin de la Călărași. Tot în premieră, la ediția din acest an a Zilelor Focșaniului vor veni invitați de la Cernăuți, precum și reprezentanții administrației locale din Majdanpek, Serbi.
    Tot în cadrul Zilelor Focșaniului, va avea loc și ediția XVII a Festivalului Coral Internațional Pastorala. Pe lista invitaților se află Corul Voces Intimae – Franța, Corala Universitarilor Clujeni, Corala din Câmpeni – Alba, Corul Solemnis – București, Corala feminină Camerata – Brăila, Corul mixt Neagu Ionescu – Buzău, Corul Ștefan Andronic – Vulturu și Corul de Cameră Pastorala.

Programul manifestărilor:

Joi – 6 iulie
Ora 10:00 – Ședință Comitet Director al Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR) – Sala de ședințe a Consiliului Județean
Ora 19:30 – Concert festiv al orchestrei de camera „Unirea” – Sala Mare a Ateneului Popular „Maior Ghe. Pastia”

Vineri – 7 iulie
Ora 10:00 – 11:00 – Premierea Cuplurilor de Aur (care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă) – Teatrul Municipal „Maior Ghe. Pastia”
Ora 11:30 – 12:30 – Lansare de carte – Romeo Valentin Muscă – „Focșanii în straie monahale” – Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”
Ora 13:00 – 14:30 – Premierea elevilor și profesorilor cu rezultate deosebite – Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”
Ora 16:30 – 18:30 – Parada ansamblurilor folclorice participante la Festivalul „Vatra Mioriței” – Ediția a V-a
Ora 17:00 – 18:30 – Spectacol Festivalul Internațional de Folclor „Vatra Mioriței” – scena din Piața Unirii
Ora 19:00 – Concert –  scenă Piața Unirii

Sâmbătă – 8 iulie
Ora 10:00 – 12:00 – Spectacol – Festivalul Internațional de Folclor „Vatra Mioriței”  – Cartier Sud (Mausoleul Eroilor)
Ora 12:30 – 14:00 – Premierea câștigătorilor turneului internațional de tenis -Vrancea Trophy”
Ora 15,30 – deschiderea Festivalului Pastorala – Piața Teatru
Ora 16:30 – 18:30 – Spectacol Piața Unirii – Festivalul Internațional de Folclor „Vatra Mioriței”
Ora 19:00 – Concert – scenă Piața Unirii

Duminică – 9 iulie
Ora 10:00 – 12:00 – Festivalul International de Folclor „Vatra Mioriței” – Piața Moldovei
Ora 16:00 – 18:00 – Spectacol Piața Unirii – Festivalul Internațional de Folclor „Vatra Mioriței”
Ora 19:00 – Concert – scenă Piața Unirii

Artiștii care vor cânta la Zilele Municipiului Focșani

    Pe scena amplasată în Piața Unirii vor urca artiști și trupe de renume. Vineri, vor cânta pentru cei prezenți Ionică Moroșanu, Alessia, Dorian Popa, Alina Eremia, Lidia Buble și Iris. Sâmbătă, vor urca pe scenă Vali Bărbulescu, Seeya, DJ Reno&Sylvia, Nicole Cherry, Ruby, Andreea Bănică& Band, Smiley.  Programul artistic din ultima zi a manifestărilor va debuta cu un specatcol de muzică populară susținut de Maria Ciobanu și Ionuț Dolănescu. Spectacolul va continua cu Trouble, Nicoleta Nucă&Band, Vescan, Alex Lora&Band și se va încheia cu recitalul extraordinar susținut Mohombi. Artistul cu origini suedezo-congoleze Mohombi a reușit, de-a lungul anilor, să-și clădească o adevărată carieră de succes pe plan internațional, iar piesele devenite hituri în scurt timp nu fac decât să-l mențină în topul celor mai mari artiști ai lumii. Colaborările lui, cu Akon, Avalon, Pitbull, Nelly, Nicole Scherzinger, Craig David, Chris Brown, Faydee și chiar Costi Ioniță, i-au adus numeroși fani, iar, în 2010, single-ul „Bumpy Ride” a obținut discurile de aur și platină, datorită vânzărilor record. Mohombi a lansat videoclipul piesei „Infinity”, filmat în România. Cântărețul s-a arătat îndrăgostit de țara noastră și de cultura românească. Prezentatori programelor artistice vor fi Flavia Mihasan, Răzvan Simion, Vali Bărbulescu și Mihai Morar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here