Proiectele de reabilitare a stadioanelor „Milcovul“ și „Tineretului“ din Focșani au fost depuse spre finanțare la CNI

3
5722


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat, după inaugurarea Crângului Petrești, că instituția pe care o conduce a depus spre finanțare două proiecte de investiții care vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea celor două stadioane din municipiul Focșani. Finanțarea proiectelor de reabilitare a celor două stadioane va fi asigurată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI).  Este vorba de a reabilitarea și modernizarea Stadionului Tineretului, situat pe strada Cuza Vodă și reabilitarea Stadionului „Milcov”, situat pe Aleea Stadionului, nr.2. „Vreau să vă anunț că împreună cu directorul Direcției Tehnice și de Investiții din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache, am depus proiectele la Compania Națională de Investiții, de unde vom primi finanțarea necesară pentru reabilitarea și modernizarea celor două baze sportive din municipiul Focșani”, a precizat Marian Oprișan.
    Anterior momentului depunerii celor două proiecte de investiții, Consiliul Județean Vrancea a promovat câteva proiecte de hotărâre care au vizat predarea către CNI a celor două amplasamente, respectiv Stadionul Tineretului și Stadionul Milcovul, dar și aprobarea indicatorilor tehnico economici. „Vrem să reabilităm și să aducem la standarde europene cele două stadioane din municipiul Focșani, respectiv stadionul Milcovul-Sud și Tineretului. Cred că a venit momentul ca municipiul Focșani, cu sprijinul direct al Consiliului Județean și prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, să promoveze și să realizeze aceste două investiții”, declara la începutul lunii iunie a.c., președintele Marian Oprișan.
    Tot atunci, el a spus că în această etapă nu se cunosc detalii privind capacitatea și funcționalitatea acestora, deoarece nu a fost realizat încă proiectul tehnic. „În acest moment nu avem date privind capacitatea celor două stadioane și funcționalitățile acestora. Imediat după ce CNI va realiza aceste proiecte și vom avea aceste proiecte tehnice vom ști care va fi capacitatea fiecăruia. Capacitatea stadionului este dată și de numărul de locuitori ai municipiului Focșani și județului Vrancea, practic cei care vor beneficia de aceste două stadioane”, a precizat președintele Marian Oprișan.
    Vă reamintim că, joi seară, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a inaugurat proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. Valoarea totală a proiectului este de 21 228 419,25 lei. „Să fie într-un ceas bun”, a spus Marian Oprișan după tăierea panglicii inaugurale în aplauzele celor prezenți. Șeful administrației județene a afirmat că va solicita Guvernului și Regiei Naționale a Pădurilor să dea în administrarea Consiliului Județean Vrancea și cele 80 de hectare de pădure din Crângul Petrești, care în prezent se află în administrarea Direcției Silvice Focșani. Pe această suprafață, Consiliul Județean intenționează să implementeze un alt proiect cu finanțare europeană, prin care va fi realizat un parc tematic. Marian Oprișan a adăugat că prin intermediul unui proiect european va fi reabilitat și dat circuitului public și fostul complex Căprioara, unde va fi realizat un centru de reabilitare pentru copiii cu dizabilități. Marian Oprișan a precizat că numai la nivelul județului Vrancea sunt peste 2000 de copii cu astfel de probleme, iar în acest centru ar putea și aduși și copii din județele limitrofe. Șeful administrației județene a estimat valoarea acestui proiect la peste 14 milioane de euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here