VIDEO şi GALERIE FOTO: MĂCEL pe strada Gheorghe Doja din Focșani! Trei bărbați și o femeie, UCIȘI cu bâte și topoare

12
24571


Trei bărbați au fost uciși cu sălbăticie în noaptea de marți spre miercuri, pe strada Gheorghe Doja din Focșani. Cadavrele acestora au fost găsite de polițiști după miezul nopții, întinse pe asfalt, prezentând numeroase urme de violență. Capetele celor trei fuseseră zdrobite. Mai mulți martori au susținut că au fost loviți cu bâte, topoare, ba chiar și tăiați cu cuțitul, până când au rămas fără suflare. Apoi, agresorii i-au abandonat în stradă și au fugit pentru a se ascunde de oamenii legii.
Câteva ore mai târziu a fost înregistrat al patrulea deces. Este vorba de o femeie, care fusese înjunghiată în regiunea toracelui anterior. După altercație, aceasta a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență, dar din păcate medicii nu au putut să o salveze, ea decedând chiar pe masa de operație. De asemenea, la spital a ajuns și o tânără de 22 de ani, însărcinată în 12 săptămâni, care însă nu a avut nevoie de internare. „Azi-noapte, în jurul orei 01:00, au fost aduse de către ambulanță două femei în urma unei agresiuni. Una dintre ele, în vârstă de 22 de ani, prezenta un traumatism cranio-cerebral minor, era însărcinată în 12 săptămâni și nu a avut nevoie de internare. Cealaltă, în vârstă de 44 de ani, prezenta o plagă înjunghiată la nivelul toracelui anterior și s-a intrat de urgență în sala de operație. În timpul actului operator, medicii au descoperit că avea leziuni incompatibile cu viața, iar din păcate nu a mai putut fi salvată”, a declarat Alina Cosma, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență Focșani.
Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Județean, femeia decedată a mai ajuns o dată pe mâna medicilor, în aceeași seară, cu semne de agresiune fizică. După ce a fost investigată medical, a fost lăsată să plece acasă. În jurul orei 1:30, a fost adusă din nou la spital, de această dată înjunghiată în zona hemitoracelui. Unele persoane au susținut că ar fi fost înjunghiată cu o sabie.

Doi reținuți, doi căutați de oamenii legii

Doi bărbați au fost reținuți aseară în cazul măcelului de pe strada Gheorghe Doja, aceștia fiind acuzați de omor calificat. Alți doi bărbați, cercetați pentru aceeași infracțiune, au fost dați în urmărire generală. În total, în acest dosar, patru bărbați sunt cercetați pentru infracțiuna de omor calificat. Este vorba de Mustafa Argint, Mustafa Marian zis „Mamu”, Mustafa Remus și Mustafa Remus zis „Mamutu”. Bărbații reținuți sunt Mustafa Argint și Mustafa Remus, după cum ne-au spus, aseară, surse oficiale. Măsura reținerii a fost luată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar astăzi cei doi vor fi duși la tribunal cu propunere de arestare, procurorii urmând să ceară arestarea în lipsă și pentru cei doi bărbați fugiți, în cazul în care nu vor fi găsiți până astăzi. De asemenea, patru bărbați sunt cercetați în același dosar pentru încăierare. Aceștia sunt Mihai Marcel, Mustafa Remus zis „Maca”, Mustafa Ciprian și Mustafa Bogdan zis „Åžhiopu”.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au stabilit că „din probatoriul administrat în cauză a reieșit existența unor date certe cu privire la aplicarea unor lovituri directe asupra victimelor de către inculpații Mustafa Argint, Mustafa Marian(zis Mamu), Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus (fiul lui Mustafa Argint, zis Mamutu), iar cu privire la inculpații Mustafa Ciprian, Mustafa Bogdan zis Åžchiopu, Mustafa Remus zis Maca și Mihai Marcel există date referitoare la implicarea lor în încăierarea ce a avut loc, fără a se putea stabili, însă, până la acest moment procesual, loviturile concrete aplicate de fiecare dintre aceștia fiecărei victime”.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au transmis, aseară, prin intermediul unui comunicat de presă, că în noaptea de 27/28.06.2017, în jurul orei 00.30, în urma unui conflict între familiile Mustafa Argint și Mustafa Neagu, Mustafa Argint, Mihai (Hadîr) Marcel, Mustafa Marian (zis Mamu), Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus (fiul lui Mustafa Argint, zis Mamutu), Mustafa Remus (zis Maca), Mustafa Ciprian și Mustafa Bogdan (zis Åžchiopu) au lovit cu obiecte contondente și tăietoare – înțepătoare pe Mustafa Toader, de 45 de ani, Mustafa Viorel de 43 de ani, Dumitru Remus de 25 de ani și Mustafa Vica de 44 de ani, care în urma leziunilor suferite au decedat, baărbații în stradă, iar femeia pe masa de operație, la spital.
„Prin ordonanța din 28.06.2017 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Mustafa Argint, Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus, zis Mamutu (fiul lui Mustafa Argint) și Mustafa Marian, zis Mamu pentru infracțiunea de omor calificat prev. de art. 188, art. 189 alin. 1 lit. f C. pen. cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. a C. pen și față de inculpații Mustafa Ciprian, Mustafa Bogdan zis Åžchiopu, Mustafa Remus zis Maca și Mihai Marcel, pentru infracțiunea de încăierare, prev. de art. 198 alin. 1 și 3 C. penal. Prin ordonanța din 28.06.2017 s-a dispus reținerea, pentru o durată de 24 de ore, începând cu data de, 28.06.2017, orele 18. 00 – 29.06.2017, orele 18.00 a inculpaților: Mustafa Argint, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat; Mustafa Remus, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate ce nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Persoanele decedate, membre ale aceleiași familii

    Cele patru victime decedate făceau parte din aceeași familie. Doi dintre bărbați erau frați, respectiv Toader Mustafa și Viorel Mustafa. Toader era soțul femeii care a decedat la spital, respectiv Vica Mustafa de 44 de ani, iar cea de-a patra victimă era fiul lor, Remus Dumitru, și avea 25 de ani. „Sunt neamuri. I-a omorât pe loc, pe toți trei. Eu stau chiar aici, la trei case. M-am trezit din somn când au început femeile să țipe că s-au omorât între ei. Ä‚ia de pe strada Plantelor au venit aici, dar și de prin alte părți, și s-au omorât între ei. Am auzit că au intrat peste ei în casă și i-au omorât cu topoare, cu securi și ce mai aveau la ei. Din câte știu eu, s-ar fi certat că femeia la unu a dat copiii la creșă. Erau vreo 7-8, nu pot să știu… Noi n-aveam ce să facem, ne-am uitat și am văzut cum plâng femeile pe stradă. Erau morții întinși și ele plângeau pe ei. Sunt și bolnav cu inima! De frică am luat o pastilă… Au mai fost scandaluri… Poliția a venit când erau morți… N-am mai văzut așa ceva… Erau topoare acolo, lângă ei, zici că erau drogați”, a spus un bărbat care locuiește pe strada Gheorghe Doja.
    Din spusele martorilor, agresorii, opt la număr, ar fi intrat peste victime în casă și ar fi început să le aplice lovituri cu topoarele și bâtele pe care le aveau asupra lor. În încercarea de a scăpa, victimele au fugit în stradă. Tocmai din acest motiv, bărbații au fost găsiți fără suflare în stradă, având fețele desfigurate în urma loviturilor primite, fiind desculți și dezbrăcați. Cadavrele au fost găsite la câteva case depărtare. „Nu știu ce s-a întâmplat. Noi am ieșit după… ne-a fost frică. Am văzut aici o grămadă de lume. În colțul ăsta se întâmplau mereu scandaluri, stingeau și becurile aici, să nu se vadă…”, a spus o femeie care locuiește în zonă.

Doi dintre agresori, prinși la Dumbrăveni

    La fața locului, imediat după anunțarea celor petrecute, au sosit foarte multe forțe de ordine. Au fost create filtre de poliție la fiecare ieșire din oraș, iar la aproximativ două ore de la comiterea crimelor, au fost prinși primii doi suspecți. Aceștia fugiseră de la locul crimei spre Dumbrăveni, unde unul dintre agresori deține o locuință. Ei au fost luați pe sus de oamenii legii și duși la Parchet pentru audieri. Încă de la apariția polițiștilor, bărbații reținuți, tată și fiu, și-au recunoscut faptele.
    Din spusele martorilor, în conflict ar fi fost implicate două clanuri, ai căror membri ar fi și rude. Motivul scandalului l-a reprezentat o neînțelegere conjugală. „Pentru o noră (a agresorilor-n.r.), care a lăsat un copil la leagăn, iar unul l-a oprit ea. Băiatul ăsta care a făcut crima a cerut ieri (marți) un copil. I-a spus «dacă nu-mi dai copilul, se întâmplă ceva». Atunci, el a luat-o și a bătut-o. Mai pe seară, tatăl fetei, a venit peste Argint aici, cu coasele, cu topoarele, cu frații lui și s-a întâmplat nenoricirea. Băiatul de frică că a văzut așa, a dat și el. Eu dormeam, am auzit și eu pe la vreo 1:30. Ce dacă i-l dădea și lui o oră, două (copilul-n.r.)? Murea? Uite ce a făcut acum, ce s-a întâmplat!”, a spus o femeie, ai cărei fii au fost audiați de oamenii legii.
    „În timpul nopții, la orele 00:36, poliția a fost sesizată cu privire la existența unui scandal în spațiul public. Imediat, am mobilizat efectivele pe care le aveam în dispozitivul integrat, alături de forțele de jandarmi. Am intervenit operativ, în maxim cinci minute. La momentul sosirii echipelor de polițiști, s-a constatat existența a trei victime decedate. Imediat, am dispus măsurile specifice în vederea identificării autorilor. Vreau să vă aduc la cunoștință că am blocat intrările imediat în municipiul Focșani și implicit la nivelul județului Vrancea, reușind într-un timp foarte scurt, aproximativ 50 de minute, să identificăm doi dintre autori și să-i conducem la sediul Parchetului Județean. Ulterior, în baza activităților pe care le-am desfășurat și a celorlalte dispoziții legale care ne guvernează activitatea, am reușit să identificăm tot grupul, format din 8 persoane. O parte dintre ei sunt deja la Parchet pentru audieri și urmează a fi dispuse măsurile legale. Vreau să asigur pe această cale cetățenii județului Vrancea, că vom face tot ce ne stă în putință să identificăm pe cei opt agresori și să-i conducem în fața procurorilor, care au preluat ancheta, și să asigurăm în continuare un climat de ordine și siguranță la nivelul județului Vrancea. Primii agresori au fost prinși pe DN2 E85, pe raza comunei Dumbrăveni. La momentul identificării și conducerii la mașina poliției, aceștia deja au recunoscut fapta, motivând că a fost un conflict spontan. Nu au fost înregistrate probleme din punct de vedere operativ”, a declarat comisarul-șef Vasile Marin, adjunctul șefului IPJ Vrancea.
    De asemenea, primarul Cristi Misăilă a răspuns, la finalul ședinței subcomisiei de Dialog Social, care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local, întrebărilor jurnaliștilor, legate de crimele de pe strada Gheorghe Doja. Edilul a spus că regretă cele petrecute, dar municipiul este un oraș sigur, iar forțele de ordine au acționat cu maximă promptitudine, drept dovadă făptașii au fost prinși. Primarul Misăilă a mai declarat că nu doar romii sunt certați cu legea, sunt și români la fel de certați, iar el nu poate pune patrule pe fiecare stradă sau la fiecare poartă. Edilul a ținut să sublinieze că nu sunt clanuri de romi în Focșani, fiind vorba doar de o dispută în familie. Focșaniul, a mai spus primarul, nu s-a confruntat niciodată cu așa ceva, dovadă că ce s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri a fost un caz izolat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here