Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salată Ninon și Calcan rasol


În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ”Salată Ninon” și ”Calcan rasol”, ambele rețete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Salată Ninon
Curăță de piele și taie în felii 20 pipote de cocoș fiert în vin alb. Taie la fel câteva trufe și câteva funduri de anghenarii opărite. Udă cu sosul englez (Worchester), untdelemn, oțet, paprika, cât și două linguri de bulion de pătlăgele roșii. Pune în castron și decorează cu stridii, cozi de crevete și trufe felii.

Calcan rasol
Peștele trebue tăiat în bucăți. Se gătește ca orice pește rasol. Îl fierbi în apă sărată și piperată cu ceapă și morcovi tăiați mărunt, buchetul, untdelemn, zeamă de lămâie și cuișoare. La masă se servește cu un sos oare care sau cu untdelemn și lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?