GALERIE FOTO : Senatorul Dumitrescu s-a întâlnit cu membri ai Parlamentului Federaţiei Valonia–Bruxelles

0
472


Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, s-a întâlnit, miercuri, cu membrii Comisiei pentru relații internaționale a Parlamentului Federației Valonia-Bruxelles. În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ce țin de relația bilaterală dintre cele două state în plan politic, juridic, economic și cultural, în domenii de interes reciproc.
Cristian Dumitrescu a subliniat importanța poziției geo-strategice a României ca „insulă a stabilității la porțile Orientului”, în contextul în care România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene în anul 2019, și al provocărilor teroriste într-un climat politic internațional imprevizibil.
Președinte Comisiei pentru relații internaționale a Parlamentului Federației Valonia-Bruxelles, Jacques Brotchi, a întărit rolul pe care îl joacă Belgia în lupta pentru apărarea democrației, a drepturilor omului și a libertății presei, în contextul proliferării terorismului. Parlamentarul Jean-Charles Luperto și-a manifestat susținerea pentru relansarea comisiilor mixte bilaterale între România, pe de o parte, Valonia și Flandra, pe de alta, ca rezultat al tradiției comune francofone și francofile. Gilles Mouyard a apreciat eforturile României în lupta împotriva corupției.
La întrevedere a mai participat din partea Comisiei pentru politică externă senatorul Mihnea Costoiu, care a ridicat problema necesității revizuirii Codului Penal și al Codului de Procedură Penală, ca pas important în lupta împotriva corupției și controversatul subiect al redefinirii „familiei” în Constituție, prin referendum. La final, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Cristian Dumitrescu, a subliniat importanța aderării României la spațiul Schengen pentru ca aceasta să poată fi considerată o membră cu drepturi depline a Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here