Rețetă pentru cei care au petrecut în vacanța de Rusalii: Zamă acră de rață

0
1086


Ciorba acră de rață este o rețetă simplă, cu ingrediente puține și uzuale dar gustoasă și sățioasă, potrivită pentru cei care vor „să-și revină” dacă au sărbătorit prea mult în vacanța de Rusalii. Este o rețetă primită de la Peter’s Kitchen Bistro, de pe strada Speranței, Nr. 6 Sector 2, București.
Ingrediente:
•    800/1000 g. rață grasă (preferabil spate cu piele)
•    3 morcovi (mediu)
•    2 rosii zemoase de sezon
•    3 bucăți de pastârnac
•    1 ceapă galbenă (mare)
•    1 țelină (mica)
•    1 legătură de patrunjel
•    4 lingură sos de roșii
•    3 linguri oțet de mere
•    Apă (in completarea unei oale de 3 l)
•    Sare
•    Piper

Mod de preparare 
Se curăță rața, se taie în bucăți spatele cu pielea și aripile și se pun la fiert, alături de ceapă, țelină și pastârnac. Carnea de rață (de curte) necesita tratament termic indelungat de aceea se pune la fiert la foc mic, timp de cel puțin o oră. Se spumează din cand in cand iar după ce carnea a  fiert, se adaugă morcovii tăiati cubulete, rosiile tocate, sosul de rosii și se mai lasă la fiert 15 minute. Ceapa, țelina și păstârnacul pot fi scoase din oală, după ce au fiert și pot fi folosite în alte preparate; dacă preferați să le păstrați în ciorbă, pot fi tăiate cubulețe și adăugate la fiert odată cu morcovul. La final, se adaugă oțetul, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. 

Secretele Bucătarului
Secretul preparării constă în rața de curte, grasă și gustoasă.

Larisa Toader
Russenart Communications

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here