Un grup de opt educatoare din urbea noastră doresc să aducă lumea poveștilor cât mai aproape de sufletul copiilor, dar și de sufletul părinților, într-o perioadă în care tehnologia pare să ne ocupe din ce în ce mai mult timp. Având experiența activităților cu copiii, educatoare Roxana Bălescu, Ioana Bratu, Alina Brumaru, Mariana Ciorășteanu, Doina Dima, Mihaela Dogaru, Oana Petrea și Silvana Sârbu, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță” din Focșani, au pregătit un spectacol dedicat celor mici, punând în scenă o piesă de teatru originală prin care doresc să atragă copiii, dar și părinții spre teatru și spre petrecerea timpului liber într-un mod plăcut și educativ.
Intitulată „Călătoria spre cunoaștere”, piesa va fi jucată luni, 5 iunie a.c., de la ora 18.00, în Sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță” din Focșani. „Cine nu-și amintește cu nostalgie de copilăria aceea în care mama sau doamna educatoare ne aduna în jurul ei și ne spunea o poveste? Cine nu-și mai amintește acea magică formulă „A fost odată…” care ne conducea, agale, pe tărâmul basmelor, a fiilor de împărat, a prințeselor și a faptelor bune? Dacă și dumneavoastră considerați că merită să credeți în visul nostru de a aduce lumea basmelor cât mai aproape de sufletele copiilor noștri, dar și de sufletele noastre, vă așteptăm cu drag la spectacolul ce va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță”, în data de luni, 5 iunie 2017, la ora 18.00, pentru ca împreună să pășim în lumea lui „A fost odat…””, au transmis cele opt talentate și inspirate educatoare din Focșani.
„Călătoria spre cunoaștere” este o poveste dramatizată scrisă pentru copii de educatoarea Mariana Ciorășteanu, în care suspansul se împletește cu momente bune de umor, oferind privitorilor un spectacol minunat, cu personaje dinamice și situații simpatice și neprevăzute. Povestea a fost premiată cu premiul Muzeului Național al Literaturii Române din Iași, în cadrul Concursului Național „Ion Creangă” de Creație literară, Ediția XXV, 2017.