Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

„Bazinul de înot – polo” din cartierul focșănean Sud, racordat la rețeaua electrică


Lucrările la bazinul olimpic din Focșani, din Cartierul Sud, continuă conform graficului de execuție, fiind aproape de final. Consiliul Județean Vrancea va discuta, în ședința de miercuri, un proiect de hotărâre ce vizează retragerea dreptului de folosință gratuită, pentru 34 mp de teren, ce a fost predat către Compania Națională de Investiții pentru obiectivul de investiții „Bazin de înot – polo” și constituirea dreptului de superficie cu titlu gratuit asupra acestui teren în favoarea Societății de Distribuție a Energiei Electrice Focșani, în vederea realizării racordului electric. Practic, pe acest teren va fi instalat un punct de transformare, necesar pentru racordarea bazinului de înot la rețeaua electrică.
Au fost trasate deja utilitățile, au fost realizate cele două bazine, vestiarele, gradenele, a fost montat și acoperișul care este în întregime din lemn, inclusiv arcele de susținere. De asemenea, au fost montați pereții exteriori. „Lucrăm în flux continuu, iar în momentul de față suntem în grafic. Dacă vremea va fi bună și nu întâmpinăm probleme deosebite, undeva spre sfârșitul verii o să fie funcțional bazinul. Avem o parte importantă din structura superioară din lemn. Lemnul este un material care se pretează foarte bine în special pentru zona de piscine, un material care se comportă foarte bine la umiditate constantă ceea ce îi și asigurăm prin centralele de ventilație. Toate componentele sunt realizate din lemn lamelar stratificat care îi conferă rezistență sporită. Avem două sisteme folosite la acest bazin. Avem cupola mare cu un sistem de arce triplu articulate, iar pe zona bazinului mic un sistem de grinzi”, a precizat șeful de șantier, inginerul Florin Zăvoianu.
Potrivit șefului de șantier, acest proiect include un bazin de competiție cu o suprafață de 832 de metri pătrați, cu o adâncime de 2,3 metri, un bazin de antrenament de 312 metri pătrați, cu o adâncime variabilă între 1,2 și 1,6 metri, dar și o tribună cu 400 de locuri.
Clădirea a fost concepută pe trei niveluri. Nivelul 1 corespunde subsolului destinat spațiilor tehnice, nivelul 2 sau parterul este destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor și sălii bazinului, iar nivelul 3 este destinat gradenelor și circulației spectatorilor.

Unul dintre cele mai moderne bazine de înot 

Lucrările la acest important obiectiv de investiții au demarat în decembrie 2015, iar valoarea lucrărilor este de aproape 35 de milioane de lei. Lucrările sunt executate de Asocierea SC Construcții Erbașu SA București – SC Multinvest SRL Tîrgu Mureș.
Bazinul olimpic de înot este construit în Cartierul Sud, în zona în care a funcționat ștrandul din municipiul Focșani. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 
Bazinul de înot este construit pe o suprafață de 13.601 metri pătrați și va avea un bazin de competiții și unul de antrenamente. Suprafața desfășurată a investiției va fi de 5.988 metri pătrați, iar suprafața construită va fi de 3.380 metri pătrați. Acest proiect a fost inițiat încă din anul 2004 de șeful administrației județene, Marian Oprișan, dar a fost sistat imediat după venirea la putere a Alianței DA. „Acest proiect este unul foarte frumos, iar ca și noutate, toate instalațiile aferente acestor bazine sunt automatizate, iar intervenția omului nu mai există și nici nu mai pot apărea greșeli în tratarea apei. Inclusiv filtrarea apei se face complet automatizat. Există și un sterilizator cu ultraviolete care economisește costul de întreținere al acestui bazin, deoarece nu mai sunt folosite atât de multe substanțe în tratarea apei. Bazinul de înot va avea 400 de locuri pentru spectatori, zone de intrare inclusiv pentru persoanele cu dezabilități, iar accesul în bazine se realizează pe scări de inox”, a declarat inginerul Aurel Dumitrana, directorul Erbașu Construcții SA București, la momentul demorării investiției.
Cristian Erbașu, președintele grupului de firme Erbașu, a declarat că este un proiect foarte frumos, omologat de Federația Internațională de Polo și va fi al treilea bazin de acest gen ce este realizat în Romania, după cel de la Complexul Steaua și cel de la Miercurea Ciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?