Expoziții de design de bijuterie sau haine semnate de tineri creatori și spații inedite revitalizate în țară se numără printre elementele ce sunt cuprinse în Romanian Design Week, eveniment ce are loc între 20 și 27 mai, informează organizatorii. Programul Romanian Design Week, inițiat de The Institute și organizat în parteneriat cu ING, este compus din expoziția centrală ce este găzduită de viitorul Mega Image Concept Store, de pe strada Grigore Cobălcescu 45, plus alte 40 de de evenimente satelit organizate de parteneri. Standpoint, organizat de Institutul Cultural Român din Londra, The Instiute & Romanian Design Week, exemplifică, prin creații semnate de designeri de fashion, limbajul internațional al modei. De asemenea, o „mostră” de design ungar va fi prezentată la Institutul Balassi â Institutul Maghiar din București.
Expoziția „Normalitate, ce cuvânt brutal!”, al cărei concept îi aparține lui Cristian Neagoe, propune o explorare artistică a dizabilității în care arta vizuală este accesibilă și celor care nu văd, iar dansul devine posibil și pentru oamenii cu probleme motorii. Manifestarea „Orașul User Friendly” propune revitalizarea spațiilor abandonate din marile orașe. Institutul pentru Politici Publice (IPP) arată modul prin care trei spații abandonate (o fosta bază militară din Arad, Palatul principilor din municipiul Alba Iulia și Hala Laminorului din sectorul 3 din București) vor putea fi revitalizate pe baza unui proces complex de schimb de idei comunitare.
Conferințele Romanian Design Week 2017 invită vizitatorii și participanții să se implice în mod activ în dezbateri ce vizează designul în toate formele lui. De altfel, una dintre conferințe are ca temă potențialul revalorizării tradițiilor culturale și mesteșugărești prin designul contemporan. Moderatorii discuției ce are loc miercuri sunt Vintilă Mihăilescu și Teodor Frolu. Partenerii culturali Romanian Design Week sunt Primăria Municipiului București, ArCuB, mind, Bucharest Airports, Institutul pentru Politici Publice București, Institutul Cultural Român și Administrația Fondului Cultural Național.