Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

GALERIE FOTO : Discuții despre patrimoniul național la Colegiul Ion Mincu


Un grup de elevi și cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani a participat ieri, în prima zi din săptămâna „Școala Altfel”, la activitățile din cadrul proiectului educațional național „Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național!”. Parteneri în acest proiect sunt: Fundația Collegium XXI, Inspectoratul General al Poliției Române și Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.
Prima parte a activității a avut loc în biblioteca colegiului, invitați fiind comisarul Manolache Monica de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, comisarul șef Popescu Daniel de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Vrancea și Irina Adetu, de la Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea. Comisarul șef Daniel Popescu le-a explicat elevilor ce cuprinde tezaurul cultural național, drepturile și obligațiile ce le revin pentru protejarea acestuia și importanța cooperării între membrii societății civile și autorități pentru a diminua fenomenul infracțional în acest domeniu. Apoi au fost prezentate cazuri instrumentate de ofițeri din cadrul mai multor servicii ale Inspectoratelor Județene de Poliție și ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București în domeniul combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului național mobil și pentru recuperarea bunurilor mobile sustrase.
Comisarul Monica Manolache le-a prezentat elevilor câteva dintre prioritățile IPJ Vrancea pentru anul în curs, respectiv programul de prevenire a delicvenței juvenile, programul de prevenire a infracțiunilor de furturi din locuințe, campaniile „Și tu poți deveni polițist” și „Aripi frânte”, precum și planul de măsuri „Siguranța on-line”. Elevii participanți au primit diplome și materiale promoționale. În cea de a doua parte a activității, elevii, cadrele didactice și reprezentanții poliției au vizitat împreună Muzeul Unirii din Municipiul Focșani. Coordonatoarele activității au fost profesoarele Cornelia Neacșu, Cezarina Nicodei, Valentina Cucu și Ioana Cojocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?