Uniunea Europeană, soluția pentru securitatea statelor membre

0
1525


Parlamentarii vrânceni au transmis mesaje legate de importanța Zilei Europei pentru România și pentru români. Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a declarat că sunt 67 de ani de când Robert Schuman, în declarația sa istorică, a vorbit despre o Europă unită, puternică prin diversitate și indispensabilă pentru pacea și prosperitatea regiunii și a lumii. Acesta a adăugat că viziunea lui Schuman este astăzi realitate și motiv de sărbătoare și de mândrie pentru toți cei care au contribuit și contribuie la proiectul Uniunii Europene. „Conviețuirea pașnică de durată, drepturile și libertățile garantate de cetățenia europeană, consolidarea democrației, ca și progresul economic și social sunt doar câteva dintre realizările europene cu ecou profund în viața fiecăruia dintre noi. Acestea și multe altele sunt rezultate ale dialogului, solidarității și respectului reciproc, ca principii fundamentale ale Europei Unite”, a spus deputatul vrâncean.
Angel Tîlvăr a arătat că România, stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, este un partener responsabil și implicat al acestui proiect menit să consolideze securitatea și prosperitatea construită împreună, de către toate națiunile europene. „Astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să realizăm că forța noastră stă în diversitatea culturală și creativă, dar și în unitatea ca aliați și parteneri ai construcției europene. Astăzi, mai mult decât oricând, avem nevoie de mobilizarea tuturor resurselor noastre comune, pentru un viitor al păcii, democrației, libertății, solidarității și prosperității, în Europa și dincolo de granițele sale”, a încheiat deputatul Tîlvăr.
Și senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu a arătat că românii trebuie să se bucure de această zi. „Vă îndemn să vă bucurați și să serbați Ziua Europei deoarece bazele pentru o nouă Europă au fost puse în această zi de 9 mai. S-au pus bazele pentru ca oamenii să trăiască în siguranță, liniște, pace, dezvoltare de sine și de grup, respectându-se orice persoană și domnind supremația dreptății. Aceste valori sunt și cred că vor fi mai departe promovate de Europa și de România!”, se arată în mesajul senatorului Cristian Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here