Boala Lyme este o boală infecțioasă produsă de o bacterie BORELLIA BURGDORFERI și este transmisă omului prin mușcătura de căpușă. Nu toate căpușele sunt purtătoare de bacterii. Boala Lyme mai este numită boala cu 1000 de fețe, deoarece afectează întreg organismul, iar simptomatologia ei mimează foarte bine simptomele altor boli cum ar fi boli fizice precum scleroza multiplă, scleroza amiotrofică, poliartrita reumatoidă, tiroidita Hasimotto, sindromul Sjrogen, fibromialgia, paralizia Bell, sindromul Guillan Barre, boala Parkinson sau boli psihice precum atacuri de panică, tulburări obsesiv compulsive, autism, dislexie, bipolaritate, etc.
Borellia emite neurotoxine care-i servesc în mai multe scopuri. Aceasta afectează omul infectat la nivel neuronal. Astfel apare hipercoabilitatea (sângele gros) ce determină o circulație deficitară și implicit un nivel scăzut tisular, acumulare de toxine în creier la nivelul hipotalamusului și hipofizei unde se integrează reacții vegetative gen diminuarea poftei de mâncare, transpirații, temperatura, insomnii, vise terifiante sau psihotice. Tratamentul acestei boli, dacă este diagnosticată timpuriu constă în antibioterapie în combinații personalizate și poate fi tratată cu succes. Dar să nu uităm că în momentul uciderii bacteriilor de către antibiotice, apar reacții puternice neplăcute, deoarece în corp se acumulează neurotoxine, metale grele, produși de cataboliți ai bacteriilor care scad imunitatea și determină o stare de aciditate care poate afecta întregul organism. Abordarea terapeutică a pacienților diagnosticați cu Lyme constă în aplicarea unei scheme de antibioterapie cu metode sistemice de ozonizare cum ar fi sauna cu ozon în care concomitent cu aburii cu ozon la o anumită temperatură se face și electroterapie cu program special destinat Lyme, autohemoterapia majoră și insuflațiile rectale cu ozon.
Ozonoterapia potentează terapia cu antibiotice prin abilitatea ozonului de a distruge spirochete, precum și orice germen patogen. Nu induce rezistență, nu acționează asupra florei saprofite (benefice organismului), ameliorează calitățile reologice (fluidității) sângelui și care la rândul său ameliorează hipoxia în țesuturi. Ozonul oxidează toxinele și astfel diminuează reacțiile neplăcute din timpul antibioterapiei.
Clinica Viomed se află pe Strada Popa Șapcă, Nr. 9, Apartament 2 BIS (în spatele farmaciei 24). Programările se pot face zilnic, la numărul 0726718442, sau prin mesaj la numerele 0760092361, 0767408495. Clinica Viomed Focșani poate fi găsită și pe site-ul http://vio-med.ro/terapii/