VIDEO și GALERIE FOTO : Clubul Attila Focșani și-a început sărbătoarea de 20 de ani cu un antrenament excepțional!

4
8250


Clubul Attila Focșani va împlini la sfârșitul lunii mai 20 de ani de când a obținut toate autorizațiile de funcționare. Preparativele pentru atestarea clubului începuseră cu trei ani mai devreme, dar împrejurările acelor ani au împins pentru mai târziu momentul în care clubul Attila a început să funcționeze oficial! Pentru sărbătoarea de 20 de ani, clubul și-a stabilit un program de evenimente între care, primul, a fost joi seara, de la ora 19.30. Invitat special a fost Viorica Aurelia Sotgiu Drîmbă care a condus un atrenament de piloxing, disciplină de modelare a corpului cu caracter de noutate absolută la clubul Attila.

Cine este Viorica Aurelia Sotgiu

    Înainte de ședința de antrenament, o scurtă discuție în biroul administrației clubului între reporterii Monitorului de Vrancea și invitata clubului aflat în sărbătoare:
    – Așadar, Viorica Aurelia Sotgiu Drîmbă…
    -Aura, ne spune cu un foarte șarmant accent splendida doamnă pe care o puteți admira în fotografiile de la ședința de antrenament și lângă care se află o frumusețe de fată!
    – Româncă, normal, tatonez pentru lămurire.
    – Chiar focșăneancă. La 24 de ani am plecat din Focșani în urma căsătoriei. În Italia, mai precis în Sardinia, de unde este soțul meu. L-am întâlnit la Focșani, când a venit cu mama lui care este tot de aici, dar căsătorită cu un italian. Din 2006 locuiesc în Sardinia. Ea este fata mea, face prezentările.
    – Surpriză totală! Fără să șarjez: am crezut că este sora! Pentru că tinerețea ei nu pare departe de cea a dumneavoastră. Am înțeles mai târziu, în sala de antrenament, secretul tinereții Aurei Sotgiu Drîmbă!
    – Cum de ați venit special pentru antrenamentul de piloxing de la Attila?
    – M-au găsit pe facebook, m-au invitat și am acceptat cu plăcere!

    Mai aflu de la Aura că este absolventă a unei școli postliceale sanitare din Focșani, fizioterapeut ca și soțul său și prin muncă – și un mate talent, aveam să observ în sală – a ajuns la nivelul de „elite star”, adică un foarte bun specialist, unul dintre cei șase din Italia în piloxing. Acolo are propria sală în care lucrează fără nimic altceva decât cu corpul! Și cu niște, observ, semimănuși. Aura le spune mănuși – le puteți vedea în fotografii – care cântăresc, fiecare, câte 250 de grame. Pentru doamnele de la Focșani nu a dus pentru că ar fi fost prea grele. Iar pentru o singură ședință nu ar fi fost necesare.  
 

De fapt, ce-i piloxing-ul?

    – Până să vedeți în sală, câteva elemente de prezentare: piloxingul este o combinație de elemente de pilates – în picioare, box și balet sau dans modern pe fond muzical.
    Pentru că în sală așteptau doamnele și domnișoarele venite la ședința de piloxing oprim aici dialogul, iar Aura ne invită la sală. Pentru a vedea, altceva oricum nu am fi putut face. Dificultatea și complexitatea exercițiilor ne-ar fi depășit cu mult posibilitățile.
    Înainte de ședința propriu-zisă, Aura Sotgiu Drîmbă, expresia însăși a efectelor piloxingului – feminitate, forță, eleganță, atracție – explică doamnelor și domnișoarelor ce și cum să facă. Apoi începe spectacolul total generat de frumoasa focșăneancă devenită specialistă în piloxing, una dintre puținele din Italia la această disciplină.
    Totul este mișcare, ritm, muzică, forță, flexibilitate, agilitate, lovituri ca în box, cu directe, upercuturi imitate, dans, zâmbet, chiot de eliberare sau de bucurie. Aura conduce spectacolul construirii corpului cu lejeritatea cuiva obișnuit cu performanța.

Exercițiu, continuitate, pentru depășirea propriilor limite!

    „Toată lumea care vine la sală arată ca dumneavoastră?”, o întrebasem mai devreme. „În nici un caz, la început. Dar prin exerciții poate ajunge acolo! Și prin continuitate, fără de care acumulările se pierd ușor. Îi ducem pe cursanții noștri în situația să-și depășească propriile limite!”  
    Abia la sfârșitul ședinței la care doamnele și domnișoarele din sala de la Attila au marșat cu vădită bucurie deși părea a fi – și chiar era foarte greu – aveam să observ că pe tricoul Aurei era scris „Sore today, strong tomorrow”. În traducere liberă ar însemna că este greu astăzi, dar mâine vei fi puternic. Și nu doar puternic, pentru că orice doamnă o vede pe Aura își va dori să fie care ea! Ca Aura Sotgiu Drîmbă, antrenoarea care a ajutat clubul Attila să ofere un generos dar doamnelor și domnișoarelor de sărbătoarea celor 20 de ani! Iar generozitatea cu care Aura a răspuns invitației și a condus ședința de piloxing a fost cuceritoare! Fotografiile de grup de la încheierea ședinței depune mărturie în acest sens!           

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here