Mihai Eminescu spunea ,,Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filozofia vieții.”. Dacă profesorii îndeamnă în mod constant copiii să citească, părinții, derutați adesea de mulțimea temelor și sarcinilor pe care le au copiii lor, pot ajunge să creadă că în prezent, un copil nu ar mai avea timp suficient pentru lectură.
APOR Vrancea este o asociație care își dorește să determine conștientizarea în rândul părinților a necesității unei educații complexe a copiilor, singura în măsură să conducă la formarea unui caracter complet care să îi asigure copilului atât forța deplină de realizare cât și aceea de apărare în fața aspectelor care risipesc capacitatea de împlinire a persoanei.
În acest sens, APOR Vrancea a ajuns la a cea de-a cincea Sesiune de conferințe adresate deopotrivă părinților și profesorilor tocmai pentru conștientizarea acestei necesități a educației complexe a copiilor.
Conferința publică IMPORTANÈA LECTURII ÎN FORMAREA CARACTERIALÄ A COPILULUI va fi susținută de scriitoarea PASSIONARIA STOICESCU și se adresează, de această dată, în egală măsură copiilor, părinților și profesorilor.
Poetă, prozatoare, scriitoare de literatură pentru copii, traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România încă din 1976, Passionaria Stoicescu are 67 de cărți apărute. În 1996 a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România, pentru literatura pentru copii, Trofeul Micului Cititor(1985,Bucuresti, 1996,Deva, 2003,Bucuresti, 2013, Deva), Premiul Asociației UNESCO „Iulia Hasdeu” (2002), Premiul Asociației Scriitorilor București (2008), pentru traducere din literaturi străine, Diploma de merit acordată de Uniunea Scriitorilor din România, Asociația Scriitorilor București, cu ocazia împlinirii vârstei de 65 de ani, pentru activitatea deosebită în promovarea literaturii române vreme de mai multe decenii și pentru valoarea recunoscută a operei sale (2011, București), Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru literatură pentru copii , București, 2014).
Vă invităm cu drag miercuri, 3 mai, începând cu ora 18.00, la Sala Balada, la o conferintă despre cărți, încercând să nu uităm să le dăm copiilor noștri ceea ce, atât de adevărat, amintea Mircea Eliade atunci când spunea că ,,toți acei ce au acces la o bibliotecă, la cărți, sunt niște inși mai buni decât alții, mai fortificați, iar durerile îi ating mai puțin și nefericirile trec mai repede.”
Ana Vrânceanu