Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

VIDEO: Primăria nu renunță la taxarea camioanelor care vin în Focșani


Primăria pregătește montarea de panouri la intrarea în municipiu unde să fie informații pentru șoferii camioanelor care trebuie să vină la societățile comerciale din  Focșani. Noile condiții de taxare și circulație pentru autovehiculele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au fost aprobate anul trecut și ar urma să fie completate prin hotărâre la prima ședință a Consiliului Local. Aceste completări au fost discutate, ieri, la ședința Subcomisiei de Dialog Social de la Primărie, unde primarul Cristi Misăilă a prezentat propunerile venite din partea firmelor focșănene. „În urma propunerilor supuse dezbaterii publice, pentru a ușura accesul autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 3,5 tone, s-a stabilit emiterea unei autorizații unice, nenominale prin care solicitantul va notifica prin fax, e-mail sau telefonic, dispeceratul Poliției Locale, cu minim 24 de ore înainte de intrarea în Focșani, precizând numărul de înmatriculare al autovehiculului și grupa de clasificare a acestuia. Autorizația va fi emisă în baza unui abonament lunar sau anual, cu achitarea taxelor prin numerar, card (POS), ordin de plată sau SMS. De asemenea, prin modificare introducem și posibilitatea plății pentru o singură zi”, a arătat primarul Misăilă.
    Discuțiile au vizat și modul cum sunt parcate camioanele care vin să preia produse de la Power Steel, fostul Laminorul. Pe de o parte, reprezentantul sindicatului, Emil Răvoiu, a susținut că în alte orașe s-a renunțat la această taxă în urma negocierilor cu firmele. Totuși, primarul Misăilă a subliniat că firma poate asigura parcarea în interiorul societății deoarece strada care asigură accesul către firma de laminate a fost reabilitată de municipalitate cu fonduri europene și nu poate admite ca aceasta să fie stricată de camioanele cu tonaj mare care staționează aici. Primarul Misăilă a precizat că, deși modificările la autorizarea și taxarea mașinilor mari care circulă în Focșani au fost aprobate anul trecut, încă nu au fost aplicate amenzi deoarece nu au fost finalizate și montate panourile cu toate condițiile care trebuie respectate de șoferi, respectiv cu numărul unic și posibilitatea plății prin SMS a taxei.

    Tot în cadrul ședinței de ieri a fost prezentat și proiectul referitor la majorarea tarifului maximal ce poate fi utilizat de taximetriștii focșăneni. Chiar dacă unii membri ai subcomisiei au arătat că tariful este destul de mare, primarul Misăilă a subliniat că din acest an sunt impuse criterii suplimentare pentru autorizarea taxi-urilor, ceea ce atrage cheltuieli suplimentare din partea firmelor sau persoanelor care practică taximetria. Reamintim că propunerea de majorare a tarifelor pentru taximetriști se bazează pe structura de cheltuieli realizată de reprezentanții Camerei Naționale a Operatorilor Taxi din România, filiala Vrancea, pentru a justifica noul tarif de distanță maximal unic de 3,7 lei, inclusiv tva. Taximetriștii au prezentat structura pe elemente de cheltuieli pentru stabilirea, ajustarea sau modificarea tarifului de distanță, care a fost întocmită ținând cont de cheltuielile anuale cu un autoturism Dacia Logan, cu o valoare de 7500 euro, amortizabil în cinci ani. Reprezentanții taximetriștilor arată că prețurile mici de acum sunt inferioare costurilor, au ca rezultate lipsa de investiții în baza materială, ceea ce duce la autovehicule vechi și uzate, folosirea unor angajați „la negru”, lipsiți
de pregătire profesională și de verificări medicale obligatorii. Din cauza prețurilor mici, unii taximetriști refuză să preia comenzi prin dispecerat la ore de vârf, să efectueze curse scurte, considerate neprofitabile sau nu folosesc aparatele de taxat și percep tarife stabilite „la mica înțelegere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?