Tinerii care doresc să devină ofițeri ai Armatei României o pot face acum, având în vedere că s-a dat startul pentru cursul de formare pe filiera indirectă a ofițerilor în activitate, pentru specialități cum ar fi psihologie, sociologie sau muzici militare. Termenul limită de depunere a dosarelor este 16.06.2017. Toate informațiile cu privire la locurile, perioadele de selecție și data începerii concursului, pot fi obținute de la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare județene. „Au început înscrierile pentru cursul de formare pe filiera indirectă a ofițerilor în activitate. Termen limită pentru depunerea dosarelor: 16.06.2017. Ești absolvent al învățământului superior, în domeniile de licență și master «Psihologie» sau «Sociologie»? Ai studii universitare de licență în domeniul «Muzică» ori ești student în ultimul an? Atunci poți deveni ofițer în activitate prin parcurgerea și absolvirea cursului de formare pe filiera indirectă a ofițerilor în activitate, pentru specialitățile militare «Psihologie», «Sociologie» sau «Muzici militare». Cei interesați se pot înscrie până în data de 16.06.2017”, se arată pe pagina de facebook Recrutare MApN.
Locurile, perioadele de selecție și data începerii concursului sunt următoarele:
1. „Psihologie” – 7 locuri la Åcoala de Aplicație pentru Logistică „General Constantin Zaharia”, Chitila. Selecția candidaților se va desfășura în perioada: 15.05-27.07.2017. Prezentarea candidaților pentru admitere: 07.08.2017, până la ora 07:30.
2. „Sociologie” – 3 locuri la Åcoala de Aplicație pentru Logistică „General Constantin Zaharia”, Chitila. Selecția candidaților se va desfășura în perioada: 15.05-27.07.2017. Prezentarea candidaților pentru admitere: 07.08.2017, până la ora 07:30.
3. „Muzici militare” – 6 locuri la Centrul de Instruire pentru Muzici Militare, București. Selecția candidaților se va desfășura în perioada: 15.05-17.08.2017. Prezentarea candidaților pentru admitere: 03.09.2017, orele 18:00-20:00.
Criterii specifice de recrutare:
– absolvirea studiilor universitare civile de licență, în domeniile psihologie, sociologie sau muzical;
– absolvirea studiilor universitare de master în domeniul psihologiei, respectiv în domeniul sociologiei (pentru muzici militare nu se solicită studii de master);
– pentru specializarea „Psihologie” este necesară și deținerea atestatului de liberă practică obținut la Colegiul Psihologilor din România, în psihoterapie sau psihologie aplicată în domeniul securității naționale;
– vârsta de cel mult 40 de ani împliniți în cursul anului 2017 (35 de ani la data acordării gradului, pentru cei care sunt subofițeri în activitate).
Mai multe detalii privind criteriile de recrutare, precum și informații referitoare la probele de selecție aptitudinală și probele concursului de admitere, vor fi obținute la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare județene/de sector – https://goo.gl/XXqVdp.