ULTIMA ORĂ! Toată Vrancea intră sub COD PORTOCALIU de precipitații însemnate cantitativ

0
7717


Administrația Națională de Meteorologie 
MESAJ 1
AVERTIZARE METEOROLOGICÄ‚
COD GALBEN 
PENTRU INTERVALUL 19 APRILIE, ORA 16 – 20 APRILIE, ORA 09
Fenomene vizate: precipitații abundente, ninsori și strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului;
În intervalul menționat, în zona de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei Transilvaniei și a Maramureșului și în nordul Olteniei și al Dobrogei, vor fi precipitații abundente. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp, iar pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali, se vor cumula 50…60 l/mp. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă, iar local în Moldova, Transilvania și Maramureș și trecător în zona deluroasă din sud, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 55…65 km/h. 
COD PORTOCALIU
PENTRU 19 APRILIE, ORA 16 – 20 APRILIE, ORA 09
Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol în zona Carpaților Meridionali și Orientali; ploi importante cantitativ în zona joasă a județelor Buzău și Vrancea 
        În zona Carpaților Meridionali și Orientali, ninsorile vor fi abundente, se va depune strat consistent de zăpadă, vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind puternic zăpada și reducând vizibilitatea.
        În zona joasă de relief a județelor Buzău și Vrancea vor fi ploi importante cantitativ și se vor cumula peste 50 l/mp.
MESAJ 2
AVERTIZARE METEOROLOGICÄ‚
COD GALBEN 
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 09 – 21 APRILIE, ORA 14
Fenomene vizate: precipitații în general însemnate cantitativ, ninsori și strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului; 
În intervalul menționat vor fi precipitații mai ales în regiunile estice și centrale, unde cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.
În Moldova și Transilvania treptat vor predomina ninsorile, iar în zona deluroasă din sudul țării, precum și în deltă, vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă.
Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde vitezele la rafală vor atinge  55…65 km/h.
Notă: Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în cursul nopților de joi/vineri și vineri/sâmbătă local se va semnala brumă.
 
COD PORTOCALIU
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 18 – 21 APRILIE, ORA 09 
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în Moldova, ninsori și strat de zăpadă consistent în zona Carpaților Orientali și Meridionali, intensificări ale vântului;  
În cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind zăpada. 
În funcție de evoluția meteorologică, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here