GALERIE FOTO : Nu aruncați bateriile, becurile sau orice deșeu electric și electronic! Aduceți-le la Școala „Duiliu Zamfirescu“ din Focșani

0
631


Profesorii de la Școala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, elevii și părinții acestora s-au mobilizat din nou ieri și au strâns deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE). Acțiunea a fost coordonată de Violeta Gîsculescu, profesor pentru învățământul primar. „Pentru că ne pasă de mediul în care trăim, împreună cu profesorii, cu elevii și suporterii Patrulei de Reciclare de la școala noastră, ne-am mobilizat din nou să strângem DEEE-URILE, pentru că vrem să trăim într-o țară curată, cu o natură frumoasă, într-o societate care respectă legea, mediul și oamenii. Am ascultat povești, am desenat, ne-am jucat, am învățat despre membrii Familiei Recicleanu și ne dorim să fim ambasadorii acestui mesaj: SINGURUL LOC UNDE TREBUIE SÄ‚ AJUNGÄ‚ DEȘEURILE ELECTRICE ESTE LA RECICLARE! Felul cum trăim depinde de ceea ce facem. Modul în care gestionăm deșeurile are un impact decisiv asupra calității vieții noastre. Ne putem debarasa de ele cu nepăsare, lăsându-le să devină surse de poluare și de boli. Sau le putem colecta cu grijă și trimite la reciclare, evitând efectele dezastruoase și risipa de resurse. O țară europeană, curată, civilizată, o țară în care ne simțim respectați și protejați, o țară de care să fim mândri, se construiește prin ceea ce FIECARE DINTRE NOI FACEM, ÎN FIECARE ZI. Cu fiecare om informat, cu fiecare acțiune întreprinsă, cu fiecare deșeu reciclat, ajungem mai aproape de acest ideal!”, a precizat profesoara Violeta Gîsculescu.
    Aceasta a precizat că, până pe 10 mai, focșănenii au ocazia să se debaraseze corect, rapid și simplu de deșeurile electrice din gospodărie și să susțină Patrula de Reciclare de la Åžcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, director, prof. Petrică Moraru. „Alege să fii suporterul nostru, iar cu acest simplu gest, ai eliminat o sursă de toxicitate din preajma ta, ne dai o șansă în plus să câștigăm un premiu național, contribui la reducerea poluării, dovedești că te respecți pe tine însuți, legea, natura și comunitatea în care trăiești. Poți face asta, luând legătura direct cu noi, sau poți suna la TelVerde 0800 444 800, pentru serviciu gratuit de colectare de la domiciliu, precum și online pe: http://www.patruladereciclare.ro/colecteaza-deee-cu-noi/”, a mai spus profesoara Gîsculescu.
    Ce sunt DEEE? Aparate vechi sau stricate care funcționează cu electricitate (de la priză sau cu baterii), orice bec, neon, baterie sau acumulator. Așadar, nu aruncați bateriile, becurile sau orice deșeu electric și electronic! Aduceți-le la Școala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, trimițându-i mai întâi un email profesorului coordonator  Violeta Gîsculescu la adresa gisculescu_violeta78@yahoo.com sau sunați la numărul verde menționat mai sus dacă deșeurile sunt greu de transportat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here