Proprietar de câine periculos, amendat de jandarmi

0
630


Jandarmii vrânceni au realizat, în doar o săptămână, aproape 250 misiuni. Ei au constatat cinci infracțiuni și au aplicat 42 de amenzi. De asemenea, au pus în executare un număr de 9 mandate de aducere, emise de către instanțele de judecată.
„În perioada 31 martie 2017 – 06 aprilie 2017, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au asigurat ordinea publică prin patrule de jandarmi și în sistem integrat (patrule mixte) în zona de competență, executând în acest mod un număr de 248 misiuni, astfel: 19 misiuni de asigurare a ordinii publice; 6 misiuni de aplanare conflicte semnalate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (112); 221 misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice; 2 acțiuni în cooperare cu alte instituții. În urma misiunilor executate au fost constatate următoarele: 5 infracțiuni din care: – o infracțiune de executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, faptă prevăzută și sancționată de art. 92, al.2 din legea 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale, – o infracțiune de furt de energie electrică, faptă prevăzută și sancționată de art. 228 Cod Penal, – o infracțiune de loviri sau alte violențe, faptă prevăzută și sancționată de art. 193 Cod Penal; – două infracțiuni de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale și în apele maritime interioare, faptă prevăzută și sancționată de art. 64 lit. m din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Contravenții: 42 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea următoarelor prevederi legale: – 41 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice; – 1 sancțiune contravențională aplicată la  O.U.G. 55/2002 privind regimul de deține al câinilor periculoși. Au fost puse în executare un număr de 9 mandate de aducere, emise de către instanțele de judecată”, se precizează în comunicatul de presă al IJJ Vrancea.
Tot în aceeași perioadă, jandarmii au desfășurat acțiuni în mai multe instituții de învățământ privind violența în cadrul jocurilor sportive și consumul de stupefiante. „De asemenea, s-au desfășurat 24 acțiuni de prevenire în instituțiile de învățământ de pe raza județului pe linia prevenirii și combaterii violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, prevenirea delincvenței juvenile, aspecte referitoare la consumul de substanțe stupefiante și principalele infracțiuni cu violență, la aceste activități au participat un număr de 783 de persoane”, se mai precizează în același comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here