Jandarmii asigură ordinea și liniștea publică la procesiunea de Florii

2
7462


Pentru buna desfășurare a procesiunii de Florii, jandarmii vrânceni vor asigura ordinea și siguranța publică. În zonele de desfășurare a acestei manifestări, cât și pe străzile adiacente, jandarmii vor acționa pentru prevenirea și combaterea fenomenelor infracționale. „Jandarmii vrânceni vor acționa în sistem integrat pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică la marșul de Florii organizat de către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Această procesiune de Florii va avea două puncte de plecare: biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe B-dul Independenței, la ora 17:30, și biserica Åžtefan cel Mare și Sfânt din Cartierul Sud, la ora 17:00. Ulterior, persoanele vor porni în procesiune până la biserica Sf. Ioan Botezătorul din Piața Unirii, făcând scurte popasuri la bisericile situate pe traseu. Pentru buna desfășurare a acestor activități, Jandarmeria Vrancea coordonează în sistem integrat activitățile specifice de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități, precum și pe străzile adiacente”, se arată în comunicatul de presă al IJJ Vrancea.
Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea face următoarele recomandări:
– participanții să respecte măsurile stabilite de organizatori, precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să manifeste răbdare, astfel încât să nu se ajungă la crearea de situații care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția persoanelor cu intenții dubioase;
– conducătorii auto sunt rugați să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor rutieri;
– părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii.
„Facem precizarea că este strict interzisă folosirea oricăror aeronave fără pilot la bord (drone) în zona desfășurării manifestărilor, fără respectarea condițiilor legale. De asemenea, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forțelor de ordine sau să apeleze la numărul unic de urgență 112. Vă asigurăm că Jandarmeria își desfășoară activitatea în interesul cetățenilor, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii”, se mai arată în comunicatul IJJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here