Polițiștii le-au vorbit angajatelor unor societăți din Focșani despre violența în familie

0
485


Polițiștii au discutat, ieri, cu angajatele mai multor societăți comerciale din Focșani despre violența în familie. Acțiunea a fost desfășurată în cadrul programului „Săptămâna prevenirii criminalității”. Tot în cadrul acestui eveniment, polițiștii au mai discutat pe aceeași temă și cu persoane predispuse a deveni victime sau autori ai unor fapte de violență în familie.
„În penultina zi a evenimentului «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată prevenirii violenței în mediul familial, au fost realizate activități de informare cu membrii comunității, în special cu persoanele predispuse a deveni victime sau autori. La nivel național se deșfăsoara campania de prevenire a violenței intrafamiliale «Aripi Frânte». Mesajele preventive au fost transmise populației prin discuții cu cetățenii și prin intermediul materialelor informative înmânate celor prezenți la activități. Polițiștii vrânceni au realizat și o campanie de informare în cadrul unor societăți comerciale de pe raza municipiului Focșani, care au angajat cu perponderență personal feminin”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Vrancea.
Ziua de 7 aprilie va fi dedicată siguranței rutiere, iar polițiștii vor desfăsura activități preventive atât în trafic cât și în unități de învătâmânt.

Ce trebuie să facă persoanele agresate
-Să se prezinte imediat la poliție pentru a depune plângere.
-Să obțină un certificat medico-legal pentru constatarea leziunilor produse prin agresivitate, certificat care va face diferența la încadrarea juridică a faptei.
-Să se adreseze Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în cazul în care sunt copii care au asistat la violențe sau au fost victima violențelor.
-Agresorul nu va fi pedepsit dacă victima va retrage plângerea, existând premizele repetării faptelor.
-În cazul violenței, sesizați poliția la 112, sesizarea poate fi făcută de victimă, alt membru al familiei, altă autoritate sau din oficiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here