Conducători auto aproape de comă alcoolică, trimiși în judecată de procurori

0
934


Un șofer de 43 de ani, din Adjud, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea deoarece la data de 9 noiembrie 2016 a fost prins conducând deși avea o alcoolemie de 2,25 grame la mie alcool în sânge. Potrivit procurorilor, Cătălin D. consumase alcool în seara zilei de 8 noiembrie, dar și în noaptea de 8 spre 9 noiembrie. A continuat să bea coniac pe 9 noiembrie, când a și fost prins la volan de polițiști.
Polițiștii din Adjud l-au oprit pe raza localității în jurul orei 14.30 și pentru că mirosea puternic a alcool, l-au testat cu aparatul etilotest, după care l-au dus la o unitate medicală în vederea recoltării mostrelor biologice și stabilirea exactă a alcoolemiei. În fața procurorilor a recunoscut faptele. „Cătălin D., de 43 ani, din orașul Adjud, este trimis în judecată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost surprins conducând cu o alcoolemie de 2,25 grame la mie alcool în sânge”, potrivit procurorilor vrânceni.
În aceeași situație se află și un bărbat din Bacău, de 61 ani. Ionel C., care este și recidivist, a fost oprit pe raza municipiului Adjud la data de 17 octombrie 2016, în momentul în care se afla la volanul unui buldoexcavator aparținând unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 2,35 grame alcool în sânge. În urma verificărilor întreprinse de polițiști a rezultat că bărbatul nu avea dreptul de a circula pe drumurile publice, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni. „Ionel C., de 61 de ani, din Hureiești, județul Bacău, este trimis în judecată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere a unui utilaj pe drumurile publice”, au adăugat procurorii.
Ambele dosare se află pe rolul instanțelor de judecată, în fază de cameră preliminară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here