Cadavrul carbonizat al unui bărbat, fost profesor de sport, găsit de pompieri după ce au stins un incendiu de pădure

0
1714


Un nou incendiu a izbucnit, luni dimineață, la marginea unei păduri din comuna Valea Sării. În timpul intervenției, pompierii au descoperit cadavrul carbonizat al unui bărbat din localitate. Potrivit primarului din Valea Sării, Valentin Marcu, victima este un localnic în vârstă de 83 ani, fost profesor de sport. „Bătrânul este din satul Colacu, în vârstă de 83 ani și a fost profesor de sport. Avea o proprietate cu fâneață în zona limitrofă cu pădurea, unde a izbucnit incendiul. Știu că dimineață a plecat să curețe terenul de crengi și resturi vegetale. Nu pot să știu sigur și nu sunt eu în măsură să-mi dau cu părerea, dar noi, cei de aici, credem că s-a chinuit să stingă focul, fumul l-a înecat, a amețit și a căzut. Este doar o supoziție, așteptăm să vedem ce spun polițiștii și ce va dovedi autopsia”, ne-a spus primarul Valentin Marcu.
Mai bine de cinci ore pompierii s-au chinuit să stingă incendiul. Având în vedere intervențiile la incendiile izbucnite zilele trecute în zone greu accesibile, pompierii au plecat spre locul intervenție cu autoșenilata din dotare și trei autospeciale. Dacă în incendiul de duminică au ars în total 8 hectare de vegetație uscată și pădure, în acest incendiu s-a intervenit pentru stingerea a 3 hectare de vegetație uscată și litieră. „La data de 3 aprilie a.c., pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și litieră în comuna Valea Sării. Incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 3 ha. La locul intervenției s-au deplasat Serviciul de pompieri Vidra și Detașamentul de pompieri Focșani cu o autospecială cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și o autoșenilată. De asemenea, au intervenit SVSU și Ocolul Silvic”, ne-a declarat plutonier adjutant Florin Olaru, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.
La incendiul de duminică, izbucnit tot la Valea Sării, s-a acționat foarte greu din cauza terenului inaccesibil pentru mijloacele normale de intervenție. Misiunea pompierilor s-a dovedit a fi una extrem de dificilă din cauza faptului că focarele au izbucnit într-o zonă de munte, greu accesibilă, unde nu s-a putut ajunge cu autospecialele, ci pe jos, pompierii militari confruntându-se astfel cu lipsa apei. În sprijinul echipajelor de intervenție a fost adus un tractor cu o cisternă. Pentru stingerea flăcărilor s-au mobilizat atât pompieri cât și voluntari, dar și oamenii din sat, în total aproximativ 50 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here