Polițiștii rutieri acuzați că stau în tufișuri și dau amenzi șoferilor, la trecerea la nivel cu calea ferată de la Slobozia Ciorăști

9
6679


Mai multe persoane, care străbat zilnic drumul ce duce la Slobozia Ciorăști, au reclamat faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată polițiștii stau ascunși prin tufișuri pentru a-i vâna și a le aplica amenzi. Oamenii spun că de multe ori li s-a întâmplat să fie pe calea ferată când au pornit semnalele acustice și luminoase care anunțau sosirea trenului, iar polițiștii să-i amendeze sau să le rețină permisele auto. „Oare chiar nu reușiți să luați legatura cu poliția, mai exact circulație, și să faceți un mic articol despre reținerea permisului de conducere la trecerea de nivel de la Slobozia Ciorăști?…atunci când semnalele acustice și luminoase pornesc când te afli cu mașina la mijlocul căii ferate? Este, de ce să nu spunem lucrurilor pe nume,..  mare mare golănie și nesimțire… Ce trebuie să faci?…să dai înapoi, să mergi înainte sau SÄ‚ RÄ‚MÂI UNDE EȘTI, ȘI SÄ‚ AȘTEPÈšI SÄ‚ VINÄ‚ TRENUL? Mașina poliției române stă în stufăris la Premium Porc și vânează fix tâmpenii”, ne-a scris o cititoare.
Polițiștii spun că acționează conform legii. Potrivit șefului Poliției Rutiere Vrancea, comisar șef Cătălin Stegărescu, dacă polițiștii ar sta la vedere, șoferii ar circula regulamentar. „În ziua de marți, pe raza județului Vrancea a fost organizată o acțiune la care au participat polițiștii rutieri și polițiștii de la transporturi pe linia nerespectării regulilor de circulație la trecerea de nivel cu calea ferată. Acțiunea a fost dispusă de conducerea IGPR având în vedere numărul de accidente produse în ultima perioadă de timp în aceste zone. Anul trecut, în luna aprilie, a avut loc un accident grav, soldat cu trei persoane decedate exact în acea zonă la care se face referire. Ideea de pândă este adevărată și răspundem pentru modul nostru de acțiune, care este unul perfect legal. Din experiența noastră, putem spune că șoferii atunci când văd în trafic un echipaj de poliție respectă legea, iar în lipsa echipajului mulți dintre conducătorii auto încalcă normele rutiere, expunându-se riscului și expunând și pe alții care respectă normele. Conducătorii auto nemulțumiți se pot adresa instanței în termen de 15 zile. Din punctul nostru de vedere, polițiștii au acționat corect. Atragem atenția ca șoferii să respecte regulile de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată, având în vedere consecințele grave care se produc ca urmare a nerespectării acestora. În ceea ce privește modul de acțiune, se vor folosi și autospecialele neinscripționate din dotare”, ne-a precizat comisar șef Cătălin Stegărescu, șeful Poliției Rutiere Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here