O profesoară de la Colegiul Economic, noul inspector școlar de limba română

18
5238


Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea are un nou inspector de limba și literatura română, după ce ministerul de resort a dat aviz favorabil demiterii din funcție a profesoarei Silvia Chelariu. Ieri, în ședința Consiliului de Administrație al ISJ a for aprobată numirea unei alte profesoara în funcția de inspector școlar de limba română. Astfel, funcția va fi ocupată de profesoara Marilena Găucan, de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu.
Reamintim că membrii Consiliului de Administrație al ISJ Vrancea au decis, săptămâna trecută, demiterea din funcție a inspectorului de limba și literatura română Silvia Chelariu, în urma scandalului privind notarea unei teze la Olimpiada de limba și literatra română. Hotărârea a fost transmisă Ministerului Educației, care a dat avizul pentru emiterea hotărârii de demitere. De asemenea, procurorii vrânceni cercetează modul cum au fost corectate tezele la Olimpiada județeană la limba și literatura română. Potrivit prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea Florin Èšîrlea, ancheta este efectuată ca urmare a unei sesizări transmise chiar de Ministerul Educației Naționale.
Ancheta în acest caz a fost deschisă după ce mama unei eleve participante la olimpiadă a reclamat faptul că fiica ar fi fost defavorizată atunci când i-a fost notată teza. Femeia a depus contestație la Inspectoratul Școlar, după care a fost sesizat Ministerul Educației Naționale. Reprezentanții ministerului au sesizat parchetul, pentru ca procurorii să stabilească dacă cineva se face vinovat ori nu în acest caz.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here