Guvern: Nivelul de salarizare a personalului medical rămâne și după 1 martie la nivelul lunii februarie

0
624


Guvernul a aprobat, joi, o OUG prin care drepturile salariale ale personalului din domeniul sănătății plătit din fonduri publice vor fi menținute și după 1 martie 2017 la nivelul aflat în plată în luna februarie 2017, pentru angajații care lucrează în aceleași condiții și în același loc de muncă.
Potrivit unui comunicat al Executivului, OUG prezervă drepturile salariale ale personalului din sănătate și după 1 martie 2017, în lipsa elaborării regulamentului care stabilește locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiții de muncă, precum și condițiile de acordare a acestuia. „Practic, prin completarea legislativă se stabilește că se mențin drepturile salariale deja acordate chiar dacă regulamentul de acordare a sporurilor nu a fost elaborat până la 1 martie 2017”, precizează sursa citată.
De asemenea, întrucât Regulamentul de acordare a sporurilor se elabora cu respectarea prevederilor din Anexa nr. III la Legea cadru nr. 284/2010, ar fi existat și situații în care pentru anumite locuri de muncă și categorii de personal aplicarea Regulamentului ar fi avut efecte negative asupra drepturilor salariale, în sensul diminuării cuantumului sporului stabilit și acordat în luna decembrie 2016. „Având în vedere că urmează a fi aplicată noua lege a salarizării unitare, prorogarea termenului de aplicare a Regulamentului este necesară pentru a elimina situațiile care pot genera diminuarea drepturilor salariale de care beneficiază personalul din sistemul sanitar”, mai informează Guvernul.
Prin Legea nr.250/2016 a fost reglementat faptul că, începând cu luna decembrie 2016, sporurile și alte drepturi salariale specifice activității se vor calcula prin raportare la salariul de bază avut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here