Ucraina: O statuie a lui Lenin a fost vândută la licitație cu peste 9.000 de dolari

0
407


O statuie a lui Lenin a fost vândută marți la licitație cu 254.000 de grivne (aproximativ 9.300 de dolari) în orașul ucrainean Ciop, aflat la granița cu Ungaria și Slovacia, relatează EFE. O persoană căreia nu i s-a dezvăluit numele a participat la licitație și a cumpărat statuia la prețul de pornire, a informat primăria orașului. Statuia, care are 4 metri înălțime și cântărește 3.700 de kilograme, era instalată în centrul orașului înainte de a fi mutată la Casa Veteranilor. Ulterior, statuia a fost demontată, conform legii care interzice simbolurile comuniste aprobată de autoritățile ucrainene.
Banii obținuți din licitație vor intra în visteria administrației locale a orașului Ciop, cel mai occidental oraș al țării. Este pentru prima dată când o statuie a lui Lenin este scoasă la licitație în Ucraina, unde, după înlăturarea în 2014 a președintelui prorus Viktor Ianukovici, au fost demontate și distruse numeroase monumente și busturi ale liderului sovietic.
Parlamentul ucrainean a aprobat numeroase legi care interzic simbolurile comuniste și au echivalat nazismul cu stalinismul, poziție pe care președintele rus, Vladimir Putin, o respinge tranșant. Ultima statuie a lui Lenin a fost demontată în octombrie din regiunea Cernigov, de la frontiera cu Belarus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here