Papagali și antilope dependente de opiu dau iama în culturile de mac din India

0
499


Papagalii sălbatici și antilopele dau iama în culturile de mac de opiu din India pentru a-și satisface dependența, creându-le mari probleme fermierilor, relatează marți DPA, citând oficiali locali.
Păsările coboară în culturile de mac de opiu dimineața sau seara, când fermierii nu se află pe câmp și se hrănesc cu fructele de mac opiaceu. Un obicei similar l-au dezvoltat și antilopele Nilgai, care dau și ele iama în fermele de opiu cu regularitate. „Deja ne luptăm cu antilopele cărora li s-a alăturat și acești papagali obsedați de opiu. Este dificil să-i controlezi”, a declarat telefonic Ram Pratap, un cultivator de opiu din districtul Neemuch.
Problema s-a extins în districtele Neemuch și Mandsaur în ultimii trei ani, susțin cultivatorii. „Am auzit de la fermieri că, după ce își iau doza, aceste păsări dorm ore întregi și unele chiar cad de pe crengi și mor”, a spus Nagin Rawat, un oficial din agricultură din districtul Neemuch. Rawat a precizat că până acum nu au existat plângeri de la cultivatori privind pierderile suferite, dar aceștia au început să instaleze plase de nailon deasupra câmpurilor pentru a ține departe papagalii.
India permite cultivarea opiului pentru uz medical în condiții stricte de licențiere. Cultivatorii au declarat presei că infestarea ar putea duce la reducerea recoltelor, ceea ce ar putea atrage în final anularea licențelor primite de la departamentul guvernamental de resort. „Păsările sunt atât de dependente că nimic măcar tobele sau artificiile nu le țin la distanță. De asemenea, construirea unor garduri de șapte picioare (1 picior = 30,48 cm) nu ține departe nici căprioarele”, a mai spus Rawat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here