Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

VIDEO : Hugh Jackman, pentru ultima dată în pielea lui Wolverine, în noul X-Men – „Logan”


După nouă filme în 17 ani, Hugh Jackman joacă pentru ultima dată rolul mutantului Wolverine în „Logan”, cel mai recent film din seria „X-Men”, lansat la începutul lunii. Deși este un actor premiat cu Globul de Aur și nominalizat la Oscar și apreciat pentru rolurile sale din musical-uri și din teatru, Hugh Jackman va rămâne pentru mulți fani Wolverine, mutantul cu gheare de metal indestructibile, un personaj ce pare să-și fi câștigat definitiv locul în galeria filmelor cu supereroi. Jackman a solicitat în mod expres ca, dacă îl va interpreta pentru ultima dată pe Wolverine, filmul să fie ceva mai sumbru. „Hugh și cu mine am vrut să-l facem, dacă era posibil, diferit” de filmele precedente din saga X-Men, a explicat regizorul James Mangold la o prezentare pentru presă a filmelor din 2017 a studioului 20th Century Fox, potrivit unui material realizat de AFP.
Acțiunea din „Logan” se desfășoară la peste 50 de ani după „X-Men: Days of Future Past” (2014), iar personajul Logan — sau Wolverine în starea sa mutantă — a îmbătrânit și a devenit vulnerabil. Cu o barbă încâlcită și cu pete sure, Logan își petrece timpul îmbătându-se în apropiere de frontiera mexicană, mergând să cumpere droguri de pe piața neagră pentru a-l îngriji pe profesorul Xavier, care este pe moarte și al cărui rol este jucat pentru ultima dată de actorul britanic Patrick Stewart.
Logan este scos brutal din această stare de letargie când o femeie misterioasă îl imploră să protejeze o fetiță, pe remarcabila Dafne Keen, o anglo-spaniolă în vârstă de 11 ani, în primul său rol de cinema. Aceasta are puteri asemănătoare cu ale lui și este urmărită de forțe obscure. Actorul australian l-a jucat prima dată pe Wolverine în 2000 în „X-Men”, primul său rol la Hollywood, un rol care a fost scânteia unei noi ere a filmelor cu supereroi care nu a mai luat sfârșit. Saga „X-Men” a generat în total încasări de 4,4 miliarde de dolari.
Regizorul Bryan Singer a mărturisit că s-a gândit inițial la alți actori pentru rolul Wolverine — Edward Norton, Russell Crowe sau Keanu Reeves, printre alții — dar când discuțiile cu ei nu s-au concretizat s-a decis în ultimul moment să-l distribuie pe Hugh Jackman, pe atunci cvasi necunoscut. De atunci au urmat „X-Men 2”, „X-Men: The Last Stand”, „X-Men Origins: Wolverine”, „X-Men: First Class”, „The Wolverine”, „X-Men: Days of Future Past” și „X-Men: Apocalypse”, în care a avut un rol foarte redus.
Chiar dacă filmele din serie au avut parte de reacții împărțite — unele fiind primite cu elogii, altele cu critici acerbe — actorul de 48 de ani a fost unanim apreciat pentru faptul că a descoperit umanitatea personajului sub aparența sa de brută. Mai degrabă un road-movie decât un film tradițional cu supereroi, „Logan” nu este recomandat minorilor sub 13 ani și minorilor neînsoțiți în SUA, din cauza violenței sporite încă de la primele imagini.
Filmat în canicula verii în Louisiana și în New Mexico, „Logan” a fost influențat de westernul „Shane” (1953), în care un cowboy obosit alunecă din nou în violență în pofida voinței lui după ce a încercat să ducă o viață normală de familie. „Este un film despre personaje de benzi desenate, dar western-urile erau făcute pentru adulți, filmele cu gangsteri erau făcute pentru adulți”, a spus James Mangold, în vârstă de 53 de ani. Jackman, un actor versat premiat cu Globul de Aur dar și cu două premii Tony (premiile pentru teatru în SUA), care se simte în largul său atât în comedii muzicale, cât și în marile producții hollywoodiene, a declarat fără echivoc că este ultima dată când îl interpretează pe Wolverine. „Este un luptător. Este rodat ca o armă. Dar (…) există un cost pentru violență”, le-a spus Hugh Jackman jurnaliștilor cu prilejul unei proiecții la New York. „Filmul are ceva de spus despre asta și cred că am explorat acest personaj în profunzime, pentru a arăta cine este el cu adevărat”, a mai spus actorul australian, citat de AFP.

După cum a scris recent „New York Times”, Hugh Jackman este singurul actor care și-a jucat personajul supererou în toate filmele din franciză. Nici măcar veteranul Patrick Stewart nu a reușit acest lucru, el trebuind să împartă personajul său — Profesorul Charles Xavier — cu mai tânărul James McAvoy. Atunci când fanii spun, poate nedrept, că „X-Men” este filmul care a dat tonul boom-ului filmelor cu supereroi al generației lor, Wolverine este în mare parte motivul pentru care se întâmplă acest lucru, scrie și The Verge.
Jackman este elementul cel mai consistent din filmele X-Men, atât ca personaj principal, cât și prin abilitatea sa de a se ridica asupra celor mai neinspirate intrigi ale francizei, adaugă The Verge. Potrivit sursei citate, momentul în care Wolverine află adevărul despre trecutul lui este cel mai impresionant din „X2: X-Men United”, fiind considerat de fani drept unul dintre cele mai bune filme X-Men. „Hugh Jackman a fost excelent în a captura esența de războinic bântuit al lui Wolverine. De aceea, în ciuda faptului că este un foarte bun actor de teatru și unul nominalizat la Oscar, probabil va rămâne pentru totdeauna în memorie ca Wolverine, la fel cum Sean Connery va fi mereu James Bond”, mai scrie The Verge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?