Patronul pensiunii Monte Carlo a stat de vorbă ÎN EXCLUSIVITATE cu reporterii „Monitorului de Vrancea“

0
29291


Cosmin Bogdan, proprietarul pensiunii Monte Carlo, care a ars ca o torță joi, a stat ieri de vorbă în exclusivitate cu reporterii „Monitorului de Vrancea”, pentru a-și prezenta punctul său de vedere. Tânărul a ținut să precizeze că nici tatăl său, nici unchiul său, Vasile Bogdan, patronul Hotelului Unirea, nu sunt proprietarii pensiunii, ci el însuși. Tatăl său, Toader Bogdan, administra însă afacerea. Cosmin Bogdan spune că alarma de incendiu s-a declanșat de două ori, dar un angajat a oprit-o crezând că este vorba despre o eroare. „Autorizație pentru incendii nu exista din noiembrie anul trecut, când au fost depuse toate actele care ne-au fost cerute de la pompieri, documentația stă la ei din luna noiembrie. Odată cu modificările aduse construcției trebuia reînnoită și autorizația de la ISU, din noiembrie este depusă și nu am primit nici un semn. Nu ne-au dat nici un răspuns de ce nu au făcut-o. Erau absolut toate actele în regulă, s-au investit 40.000 euro în tot ce au cerut ei, era inclusiv sistem de alarmare, care a pornit când s-a declanșat incendiul și a fost oprit din neglijența gestionarului. Alarma a fost oprită de două ori, crezându-se că este vorba despre o eroare. În cele din urmă a venit cineva din stradă și a spus că este incendiu. Incendiul a pornit de jos, din magazie, care avea un geam deschis. Era o magazie pentru scule, țineam murături acolo, nu exista nici o sursă de căldură sau de curent acolo. De câteva zile luase tatăl meu un frigider mare, dublu, și aveam ambalajul acolo. Acolo, femeia de serviciu mai depozita gunoaie. De 12 ani, de când este pensiune aici, nu am avut niciodată absolut nici o problemă. Inclusiv pompierii au făcut o demonstrație pentru o simulare de incendiu și totul a fost în regulă”, a precizat Cosmin Bogdan.

„Avem autorizație de la primărie și acordul proprietarilor”
    Proprietarul pensiunii Monte Carlo a ținut să adauge, ca replică la unele comentarii pe care le consideră răutăcioase, referitoare la faptul că pensiunea era lipită de bloc, faptul că acea clădire „este construită din 1970, întotdeauna a fost așa, nu am construit-o noi, este o clădire foarte veche. Într-adevăr, noi ne-am ridicat cu un nivel, dar aveam autorizație de la primărie. Avem acordul locatarilor și acordul de la primărie pentru construire”. Tânărul patron ne-a mai spus că tatăl său, administratorul pensiunii, la producerea incendiului nu se afla în clădire și nici după ce incendiul a fost stins nu a putut ajunge.

„Nu trebuie exclusă nici posibilitatea ca incendiul să fi fost pus intenționat”
    Cosmin Bogdan spune că deocamdată nu se știe exact cauza incendiului. „Am și procesul verbal. Se pare că din magazie a început. Un scurtcircuit nu avea cum să fie pentru că este făcută toată instalația electrică după normele pompierilor, cu siguranțele care săreau la primul scurtcircuit. Când s-a declanșat alarma, s-a oprit și curentul. Nu trebuie exclusă nici posibilitatea ca incendiul să fi fost pus intenționat sau să fi fost un accident. Vecinii spun, și sunt și filmări, că de la pubelele de plastic care erau lângă prelată s-ar fi aprins”, spune patronul.

„O să încercăm să-i ajutăm pe cei păgubiți”

    Cosmin Bogdan afirmă că a vorbit cu tatăl său „să vedem cum facem să-i putem ajuta pe cei păgubiți”. „Sunt câteva apartamente care au geamurile sparte. Nu am putut merge la oameni, pentru că nu poți discuta cu ei și e de înțeles, lumea e revoltată, e supărată. Acoperișul trebuie făcut urgent pentru că plouă și, din ce am înțeles de la pompieri, câteva apartamente au băile afectate.  Atât cât putem o să-i ajutăm. Nu știu dacă mă credeți, dar sunt și eu afectat, chiar mă gândesc la locatari, poate unii nu au unde să stea deloc. Nu ne-am gândit încă dacă vom mai construi ceva acolo. O să se deschidă și un dosar penal pentru distrugere și trebuie să se stabilească cine este vinovat în primul rând. Nu a mai rămas nimic care să poată fi folosit de acolo. A ars totul, bucătăria, inclusiv camerele de la subsol. Eu am ajuns  acolo în 10 minute de la declanșarea incendiului. Când a început totul, în clădire erau patru angajați, două femei de serviciu și doi băieți ospătari. Nu era niciun client. Se știe sigur că nu a pornit de la bucătărie, mai ales că nu se gătea în acel moment. Este posibil ca bubuitura care s-a auzit să fi fost de la boilere, care au presiune în ele. Nu existau butelii, pentru că aveam gaze. Am vrut de astăzi să strângem tot de acolo, dar a plouat și nu am putut. Urmează să mă cheme cei de la Inspecția în Construcții să vadă dacă a fost afectată structura. Credeți-mă că a fost totul ignifugat, au fost respectate toate normele cerute de pompieri, dar a fost prea violentă flacăra, inclusiv grinzile de fier s-au lăsat în jos. A fost flacăra foarte puternică, dogorea până pe partea celalată de trotuar. Se putea diminua dezastrul, dar au fost și unele probleme, apă pe hidranți nu exista, pompierii, când au venit cu prima mașină, au plecat din spate, unde ardea, și au venit în față, nu știu de ce”, ne-a mai declarat Cosmin Bogdan, proprietarul pensiunii Monte Carlo, care nu a vrut să ne spună totuși dacă era sau nu asigurată clădirea.

    Ce spun locatarii blocurilor afectate de incendiu, pompierii, polițiștii, reprezentanții Primăriei, puteți citi AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here