Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

GALERIE FOTO : Spectacol folcloric de Dragobete, la Panciu


Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Panciu a fost gazda unui  regal folcloric, la sfârșitul săptămânii trecute, oferit publicului din oraș de elevii Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” și ai Liceului Teoretic „Ioan Slavici”. Spectacolul, intitulat „Dragobetele sărută fetele”, aflat la ediția a III-a, a fost dedicat zilei de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români și a fost organizat de Primăria Orașului Panciu și casa de cultură, în parteneriat cu cele două licee din localitate.
Oaspeții au fost întâmpinați, după datină, cu pâine și sare. Programul a debutat cu o mare horă moldovenească și a continuat cu melodii și dansuri populare interpretate de: Miruna Ciupercă și Denis Chirilă – coordonați de învățătoarea Anișoara Vizitiu; Miruna Anicăi Ifrim, Bogdan Oprea, Marian Oprea și Ana Maria Gonciar – pregătiți de profesoara Mirela Georgescu; Maria Lupu, Robert Ghindar, Andreea Udriște și Valentin Racoviță – îndrumați de profesorul Silviu Roșu; Grupul Folcloric „Româncuțele” de la Clubul Copiilor Panciu și Ansamblul Folcloric „Nuța Ghețu” de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, îndrumător: Maria Cristescu. Elevii Liceului Teoretic „Ioan Slavici” Bianca Maria Carabă, Andrei Coroiu, Diana Apostu și Eduard Crucianu au prezentat dramatizarea „Mara”, după Ioan Slavici, în timp ce Valentina Chelaru, Eduard Palade, Victoria Å¢ugui, Alexandru Å¢uțui, George Cristea, Andreea Darie, Ana Maria Neculaiu, Ana Maria Niță și Ionuț Popa au fost protagoniștii unor scenete umoristice.
Invitata specială a evenimentului a fost tânara și îndrăgita interpretă de muzică populară Georgiana Păduraru, solistă a Ansamblului Folcloric Profesionist „Busuiocul” din Bacău. Artista a primit, din partea Primăriei Panciu, o diplomă de excelență pentru promovarea valorilor perene ale culturii românești. Diplome de excelență au fost acordate și profesorilor coordonatori, directorilor Teodora Pîrlea și Andrei Igor Manovici, iar elevii care au susținut momentele artistice, precum și cei doi prezentatori, Loredana Chirilă și Nicolae Davis Olteanu, au fost recompensați cu diplome de participare. În finalul manifestării, toți cei prezenți în sală au avut parte de o surpriză dulce: tradiționalele plăcinte „Poale-n brâu”.
Primarul Iulian Nica a felicitat elevii pentru programul prezentat și a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea lui. „Le mulțumesc doamnelor profesoare Mirela Georgescu, Maricica Apreutesei, Anișoara Vizitiu, Anemona Purdel, domnului profesor Silviu Roșu și doamnei Maria Cristescu de la Clubul Copiilor Panciu, care ne-a ajutat și la realizarea decorului tradițional din sală.  Mulțumesc, de asemenea, directorilor celor două licee, Teodora Pîrlea și Andrei Igor Manovici și, nu în ultimul rând, Casei de Cultură «Mihai Eminescu», pentru că ne-a sprijinit și găzduit, ca în fiecare an. La rândul meu, am susținut cu mare drag această manifestare, care promovează o tradiție veche de sute de ani. Dorința mea este să ne întâlnim tot aici, peste un an, la ediția a IV-a a evenimentului dedicat sărbătorii de Dragobete”, a afirmat primarul Iulian Nica.
Spectacolul „Dragobetele sărută fetele” a fost inclus în programul activităților de sustenabilitate ale proiectului cu finanțare europeană „Tradiție și spiritualitate pănceană – proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din orașul Panciu, județul Vrancea – Cod SMIS 18649”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?