Un bătrân a ars în propria casă. Incendiul a pornit de la o veioză

0
832


Un bătrân de 87 ani, din satul Viișoara, comuna Păunești, a avut parte de un sfârșit dramatic și crunt. Acesta a ars în propria casă, care a fost cuprinsă de flăcări joi dimineață, în jurul orei 6.00. Primarul comunei Păunești, Gheorghe Popa, a declarat că este vorba de Dumitru C., un bătrân care locuia singur, undeva la marginea satului.
Din primele cercetări s-a stabilit că focul ar fi izbucnit de la o veioză lăsată în funcțiune și care se afla pe un televizor. Acesta s-a încălzit atât de tare încât a luat foc. Primarul spune că bătrânul s-a chinuit să iasă din locuința cuprinsă de flăcări, dar nu a reușit deoarece ușile și ferestrele, fiind din PVC cu geam termopan, s-au dilatat din cauza căldurii și nu au mai putut fi deschise. Bătrânul avea doi copii, o fată care locuia într-un sat vecin și care a ajuns la locul tragediei în scurt timp, fiind anunțată de vecini, și un băiat care se află la muncă în Italia, care este așteptat să vină acasă.
„Ne pare tare rău de ceea ce s-a întâmplat, era un bătrân respectat. Nea Dumitru C. nu merita un astfel de sfârșit. Totul ar fi pornit de la o veioză care era pe un televizor. A topit carcasa și așa a luat foc. A vrut să iasă din casă săracul, dar nu a mai putut. Totul a fost descoperit de un tânăr din sat, care se ducea și îl mai ajuta. Azi dimineață, când s-a dus să-i facă focul, a descoperit grozăvia. Ghinionul a făcut ca locuința să se afle la o margine a satului și nimeni nu și-a dat seama că acolo arde un om, dacă era mai în mijloc probabil vecinii ar fi simțit miros de fum și poate reușeam să-l salvăm pe bătrân. Băiatul a anunțat imediat echipa de interveniții de la primărie, care a reușit să stingă focul, dar pe bătrân nu l-au mai putut salva. Noi avem la primărie propria noastră mașină de stins incendii și voluntari, care sunt gata să intervină imediat la un incendiu. Așa s-a întâmplat și acum, dar pe nea Dumitru nu l-au mai putut salva”, ne-a spus primarul Gheorghe Popa.
Potrivit polițiștilor, a fost demarată o anchetă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here