Profesori de la Colegiul „Gh. Asachi”, la instruire în Spania, Finlanda, Grecia şi Anglia

0
4074


În perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, 14 profesori din cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani, selectați să participe la cursuri de formare în Spania, Finlanda, Grecia și Anglia, au desfășurat activități de pregătire în cadrul proiectului Erasmus+ Dezvoltarea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” prin strategii inovatoare de management și de predare. Activitățile au inclus ore de pregătire la limba engleză, pregătire interculturală, de management al riscurilor și pregătire pedagogică.
După perioada de pregătire, urmează activitățile de mobilitate care se vor desfășura în patru etape, în Spania, Finlanda, Grecia și Anglia. Cinci profesori de discipline de cultură generală vor participa în perioada 4 – 11 martie la cursul „Innovative Skills in ICT Through Collaborative and Project-Based Teaching and Learning” ce va avea loc în Alcala de Henares, Spania. Este vorba de profesorii Mihaela Bacău, Daniela Anișoara Ciolpan, Maria Florența Drăgan, Adriana Măimăscu și Nicoleta Mircea.

Obiectivele cursului sunt: implementarea unor strategii inovatoare de utilizare a instrumentelor TIC (Webquest, Web 2.0 – Blogs, Webs, Twitter, eTwinning) în activitățile de predare – învățare – evaluare într-o abordare bazată pe colaborare și proiect.

Directorul unității de învățământ, profesoara Marilena Răvaș, și un reprezentant al Comisiei de Evaluare și Asigurare a Calității, profesoara Mihaela Cristina Gheorghe, vor participa în perioada 23 – 29 aprilie la cursul „Structured Visit to Schools/Institutes and Training Seminar in Finland” ce va avea loc în Helsinki, Finlanda.

Obiectivele cursului vizează îmbunătățirea managementului calității în instituțiile de învățământ VET, promovarea și crearea de parteneriate între instituții educaționale, companii și societatea civilă; accesul la practici educaționale europene, observarea unei selecții variate de practici de management și de predare specific sistemului de educație finlandez.

În perioada 15 – 19 aprilie, cinci profesori ce predau discipline de specialitate vor participa la cursul „European Qualification Framework and Ecvet”. La acest curs, ce va avea loc în Glyfada, Grecia vor participa profesori Carmen Violeta Dumitru, Mirela Stoican, Daniela Stoica, Adriana Oborocea și Tincuța Zahariuc.

Obiectivele cursului vizează identificarea strategiilor de motivare a elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ tehnic și vocațional, îmbunătățirea cooperării între aceste tipuri de instituții și agenții economici din industria ospitalității, managementul clasei de elevi și proiectarea activităților de predare, strategii inovatoare de îmbunătățire a calității educației în instituții de învățământ tehnic și vocațional.

Ultimul curs este destinat profesorilor de limba engleză. Marinela Anghel și Florina Anghele vor participa în perioada 5 – 9 iunie la cursul „Creative Teaching in the Secondary and Adult English Classroom”, ce va avea loc în Oxford, Anglia.

Obiectivele cursului vizează oferirea de oportunități de îmbunătățire și îmbogățire a cunoștințelor de limba engleză în contexte autentice britanice, generarea experiențelor și a rezultatelor de învățare creativă a limbii engleze, îmbunătățirea tehnicilor de predare a limbii engleze prin utilizarea CLIL, blended learning, a instrumentelor și resurselor digitale.
Pentru implementarea proiectului, echipa cooperează cu patru furnizori de cursuri din spațiul european: Cervantes Training Spania, English Matters S.L., IDEC S.A. și Lake School of English Oxford. „Toate activitățile de pregătire, cursurile derulate în cele patru țări, precum și activitățile de diseminare și integrare a competențelor dobândite de cei 14 participanți în activitățile viitoare ale Colegiului Tehnic «Gheorghe Asachi» Focșani vor contribui la îndeplinirea scopului proiectului Erasmus+: Dezvoltarea instituțională a C.T.G.A. prin implementarea strategiilor inovatoare de management și de predare, în concordanță cu dimensiunea europeană, realizabilă în contextul Erasmus+ prin formarea profesională a personalului de management și de predare. Proiectul se derulează în perioada 01.06.2016 – 30.11.2017 și este finanțat în totalitate prin programul Uniunii Europene Erasmus+ cu un grant de 31.305 euro”, a transmis profesoara Marinela Anghel, consilier de imagine la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani și manager de proiect. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here