GALERIE FOTO : Îndrăgostiții de lectură au CITIT ÎMPREUNĂ la Focșani Mall

10
1310


Evenimentul de lectură publică organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”, joi seară, la Focșani Mall, ultimul din seria evenimentelor prilejuite de „Ziua Internațională a Cititului Împreună” (ZICI), a reunit peste 100 de copii, părinți, bunici și alți focșăneni îndrăgostiți de lectură. Și această activitate, ca și celelalte de pe parcursul zilei, a fost coordonată de binecunoscuta, îndrăgita și apreciata bibliotecară Margareta Tătăruș, care a reușit să mobilizeze dedicații voluntari ai instituției de cultură și să transforme seara într-una magică, aducând bucuria poveștilor în preajma a peste 100 de participanți. Alături de copiii care au făcut parte din cluburile de lectură și de dicție, și care au dat proba talentului lor în fața auditoriului, au citit fragmente din povești, ridicând cuvântul la rang de artă, actori ai Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani. Dincolo de fragmentul de poveste adus în atenția celor prezenți, Sorin Francu a captat atenția tuturor cu interpretarea celor câteva fabule în timp ce colegul său, actorul Adrian Damian a bătut la sufletul copilăriei fiecăruia cu inocența nemuritoare, mereu fascinantă, a „Micului Prinț”.
    Fiecare din participanți a fost invitat să extragă un bilet la tombola organizată special pentru acest prilej, astfel încât fiecare să plece acasă nu doar cu amintirea frumuseții cuvântului rostit și cu curiozitatea de a lectura în totalitate poveștile din care s-a citit, ci și cu o carte.
    Seara a luat sfârșit cu un flash-mob surpriză, iar spre protagoniștii acestuia s-au întors toate privirile. Copiii și tinerii voluntari ai Bibliotecii Județene, cu toții îmbrăcați cu tricouri pe care era scris mesajul „E la modă să citești”, au dansat plini de entuziasm, aducînd veselia pe chipurile tuturor.

Vrancea, județ fruntaș la Cititul Împreună!

    Ziua de 16 februarie este ziua în care se sărbătoresc la nivel internațional, lectura și cititul împreună. În România, acest eveniment special este organizat de Asociația „Citim Împreună România” (CIR), căreia i s-au alăturat 80 de biblioteci, școli, librării și ONG-uri din România, printre care și Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. Astfel, s-a celebrat și în Vrancea Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări și organizată de către Lit World. Au fost organizate evenimente de lectură în toate secțiile Bibliotecii Județene Vrancea, dar și în afara bibliotecii. Parteneri bibliotecii au fost: Focșani Mall, Carrefour Focșani, Organizația Civică Vrancea, Primăria Focșani, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani, Grădinița cu Program Prelungit nr. 18 Focșani, Clubul Seniorilor din Focșani, Colegiul „Al. I. Cuza” Focșani, Editura Polirom, Editura Corint și PROMOTIS.
    Bibliotecii Județene i s-au alăturat și biblioteci publice vrâncene din Adjud, Boghești, Broșteni, Năruja, Panciu și Răcoasa, promovând astfel povestea, cuvântul și cititul împreună. Cei mici au citit celor mari, adolescenții au citit adulților sau celor mici, adulții au citit copiilor de toate vârstele, împreună aducând valoare poveștilor lecturate, prin interpretare și rostire, creând momente memorabile pentru toți cei care au fost prezenți. Și astfel, la nivel de țară, județul nostru a reușit să se remarce la nivel național, ca fiind județul cu cele mai numeroase și mai interesante evenimente de lectură publică organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here