Noua generație Hyundai i30 a fost lansată în România

0
7839


Cea de-a treia generație i30, unul dintre cele mai importante modele ale mărcii Hyundai, își face debutul pe piața din România începând cu luna februarie 2017. Autovehiculul se evidențiază prin designul atemporal dominat de grila frontală de tip cascadă – noul simbol al gamei, tehnologii avansate și sisteme de propulsie dinamice și eficiente. „i30 reprezintă mai mult decât un singur model. Reprezintă o nouă generație, care va evolua intr-o familie de produse unice, unite printr-un design echilibrat și coerent, armonizat pentru fiecare tip de caroserie. Variantei în cinci uși i se vor alătura o versiune wagon, una fastback și primul model dezvoltat în cadrul diviziei de performanta Hyundai Motor N, care va intra în producție în a doua parte a anului 2017”, a declarat Teodor Brusalis, director executiv Hyundai Auto România.

Design și tehnologie
    Noul design urmărește limbajul Hyundai, cu linii atent definite, suprafete rafinate și o forma sculpturală a caroseriei. i30 dispune de un aspect sportiv, accentuat de proporții echilibrate și de linia plafonului, care contribuie la stabilitatea autovehiculului. La interior, habitaclul este elegant și spațios, fiind completat de materiale de înaltă calitate. Bordul poate fi echipat opțional cu un ecran tactil de 8 inch, care integrează funcții media și de navigație, permițând conducătorului auto să rămână conectat la trafic.
Autovehicul beneficiază de elemente precum Apple CarPlay, Android Auto sau încărcător wireless, pentru facilitarea operațiunilor desfășurate pe telefonul de tip smartphone, în timpul călătoriei. Pentru liniștea și siguranța pasagerilor, i30 este dotat cu sistem autonom de frânare, pilot automat inteligent, sistem de asistență la menținerea benzii de rulare, sistem de avertizare a conducătorului auto, cât și sistem de asistență pentru faza lungă. 

Mai multe opțiuni de motorizare
    i30 este disponibil pe piața locală în două versiuni de motorizare pe benzină, echipate standard cu sistem Stop & Go (ISG): 1,4 litri T-GDi, în patru cilindri, care dezvoltă 140 CP sau 1,0 T-GDi, în trei cilindri, disponibil cu 120 CP. În plus, este pus la dispoziția clienților și un propulsor turbo diesel de 1,6 litri, în patru cilindri, care livrează 136 CP, înregistrând un consum de combustibil de 3.4 l / 100 km. Posesorii pot alege între transmisia manuală cu șase rapoarte (6MT) sau cea automată în șapte trepte cu dublu ambreiaj (7DCT).

Siguranta fara compromis
    Comparativ cu generatia anterioara, structura caroseriei incorporeaza in proportie de 53% otel de inalta rezistenta, greutatea fiind redusa cu 28 kg, iar rigiditatea marita cu 20%. Autovehiculul include sapte airbaguri – doua frontale, doua laterale, doua cortina si unul pentru genunchii conducatorului auto. Performanta aerodinamica este imbunatatita datorita unui coeficient de numai 0,30.  Inginerii Hyundai au definit caracteristicile noii generatii i30: directie precisa, manevrabilitate sporita, fara a compromite insa confortul. In plus, sasiul noului i30 a fost refacut, pentru a oferi o experienta dinamica la volan, la care contribuie si suspensia spate multi-link cu brat lung.

Cinci ani garantie fara limita de kilometri
Fiecare autovehicul comercializat va beneficia de cinci ani garantie fara limita de kilometri, cinci ani asistenta rutiera si cinci ani de verificari periodice. Pachetul evidentiaza increderea acordata de Hyundai productiei europene.
Rezultate remarcabile pe piata din Europa
Dezvoltat la Centrul Tehnic Hyundai Motor Europa din Rüsselsheim, testat la Nürburgring si produs la fabrica Nošovice, din Republica Ceha, noul i30 este construit avand la baza infrastructura Hyundai din Europa. Obiectivul producatorului auto este de a continua succesul inregistrat cu acest model, comercializat in regiune incepand cu anul 2008 in peste 800.000 de exemplare.

                                            Corina Pintilie
                            Marketing & Communications Manager
                            corina.pintilie@tiriacauto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here