GALERIE FOTO : Fetele din Bordeşti, cele mai bune la fotbal din judeţul Vrancea

0
1499


Echipa de fotbal fete gimnaziu de la Åžcoala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” din Bordești este noua campioană județeană la fotbal din acest an. Fetele au câștigat locul I, în urma gimnaziadei desfășurate duminică la Sala de Sport a Åžcolii nr. 2 din Focșani. Evenimentul sportiv a fost organizat de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, prin inspectorul Vica Mincă, alături de profesorul Marius Stoica, din partea comisiei de fotbal și Asociația Județeană de Fotbal. În cadrul acestei etape s-au întrecut primele cinci câștigătoare ale locului I la fazele pe centre de localități din tot județul Vrancea. În urma meciurilor disputate, locul I le-a revenit fetelor de la Åžcoala Gimnazială din Bordești – profesor, antrenor Aurel Åželaru, locul II – Åžcoala Păunești – Gabriel Mania, locul III – Åžcoala Suraia – Corneliu Broș, locul IV – Åžcoala Å¢ifești – Paul Cioran și Aurelian Sibechi și locul V – Åžcoala Jariștea – Georgian Mocanu.
    De menționat este faptul că asistența medicală a fost asigurată de Åžcoala Sanitară Postliceală de Stat „Hippocrate”- director Cristina Nedelcu. Urmează ca în perioada următoare să fie stabilită locația unde se va desfășura faza de zonă a gimnaziadei și unde județul Vrancea va fi reprezentat de sportivele din Bordești. „Ne bucurăm pentru această victorie a fetelor de la noi. A fost una muncită și pe măsura eforturilor pe care le facem zi de zi în condițiile în care noi nu avem sală de sport așa cum au multe dintre școlile participante la această competiție. Sunt sigur că toți factorii de decizie de la nivelul localității noastre și vorbim aici de domnul primar, domnii consilierii locali și doamna director a școlii vor găsi soluții să ne asigure suportul financiar pentru deplasarea la faza de zonă unde vom reprezenta, spun eu cu cinste, județul Vrancea”, a spus profesorul Aurel Åželaru, de la Bordești.
    Inspectorul școlar Vica Mincă a ținut să sublinieze participarea școlilor din mediul rural, acolo unde elevii fac sport și mișcare și îndemnul către părinții copiilor de la oraș să-i lase să facă sport și mișcare cât mai mult. „Apreciez în mod deosebit participarea echipelor din mediul rural la această etapă de județ. Rog în mod insistent părinții copiilor de orice vârstă să aibă în vedere angrenarea copiilor în a practica orice fel de sport, orice fel de mișcare, nu neapărat sport de performanță. Mișcarea înseamnă sănătate. În fiecare zi copiii să participe la activități sportive de masă, care le asigură atât o stare bună de sănătate, dar și lucru în echipă și, la fel de important, disciplină. Vedem că sunt foarte mulți copii cu diverse afecțiuni, care suferă de diferite boli ce ar putea fi prevenite și în același timp să poată reveni la stare optimă de sănătate. Am dori ca și părinții să participe la aceste competiții ale noastre, să vadă ce înseamnă sportul, mișcarea, să-i vadă pe copiii lor ce mulțumiți sunt după ce fac un pic de mișcare. Îi felicit pe toți cei care au participat la această etapă. Å¢in să mulțumesc Asociației județene de fotbal care ne sprijină în toate demersurile noastre, dar și Åžcolii Sanitare Hippocrate, prin directorul Cristina Nedelcu, cea care de fiecare dată ne asigură asistența medicală”, a spus Vica Mincă, inspector școlar de educație fizică și sport în cadrul ISJ Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here