Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

VIDEO și GALERIE FOTO : Participare numeroasă la prima ediție a „Maratonului Unirii“


Manifestările dedicate împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor au fost marcate ieri și prin organizarea „Maratonului Unirii”. Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Eco Alpin București, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, Prefectura Vrancea, Direcția pentru Sport și Tineret Vrancea și Asociația Română pentru Propagandă și Istorie Aeronautică – Filiala Focșani. Evenimentul a fost inițiat de doi vrânceni: Ilie Roșu din Adjud și Bogdan Bârlădeanu din Focșani. La debutul maratonului au fost prezenți Vasile Dogaru, președintele Asociației Club Sportiv Eco Alpin, viceprimarul Focșaniului Ionuț Mersoiu, cunoscutul maratonist Ilie Roșu, iar startul a fost dat la ora 08.00 din Piața Unirii.
    S-a alergat pe traseul Piața Unirii, strada Unirea Principatelor, DJ205S Vâlcele, DJ205S localitatea Câmpineanca, Pietroasa, DJ 205C, 205C Vârteșcoiu, 205 B Odobești și retur. În cadrul acestui eveniment au fost organizate probele de maraton, maraton ștafetă copii 42X1km, semimaraton și 12 km, iar sosirea s-a făcut la toate probele în Piața Unirii. Acest maraton a făcut parte din ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru România și istoria ei”, organizate în perioada 2011-2016 în România, toate, curse de șosea. De reținut că județul Vrancea este județul din România în care toate orașele sale sunt conectate la istoria României prin maratoane istorice: Mărășești și Panciu: Maratonul „Pe aici nu se trece”, Adjud: Maratonul Siretului, Focșani și Odobești: Maratonul Unirii. Maratonul Unirii a fost cel de-al șaselea maraton din Moldova, după Maratonul „Pe aici nu se trece”, de la Mărășești la Mărăști, Maratonul „Pe aici nu se trece” de la Soveja la Mărăști, Maratonul Åžtefan cel Mare de la Putna, Maratonul Siretului de la Adjud și Maratonul Recunoștinței de la Oituz.

    La Maratonul Unirii au participat foarte mulți copii din Focșani, Vârteșcoiu, Odobești, Adjud, Pufești, Cercetașii de la Tulnici, profesori de educație fizică și sport, dar și japoneza Hiroko Ogawa, care a alergat 42 de kilometri. „La Focșani s-a desfășurat o competiție cu răsunet internațional, o competiție sportivă specială, Maratonul Unirii. 24 ianuarie 2017 înseamnă și un start pentru următoarele competiții. Acest omagiu și simbol au fost și rămân cele două ștafete de copii, ștafeta din Pufești și Adjud, 42 de copii și ștafeta de la Focșani, în completare au venit și Școala din Tulnici. Acești copii vor prelua ștafeta de la cei cu experiență și vor duce mai departe drapelul acolo sus așa cum îi stă bine românului. Maratonul Unirii de la Focșani este competiția care face parte din ciclul maratoanelor istorice și deschide drumul pentru anul în curs”, a spus profesorul antrenor Vasile Dogaru, președintele Clubului Sportiv Eco Alpin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?